Τετάρτη 24.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«Μάσησε» μέχρι και η γερμανική οικονομία λόγω καραντίνας

ευρώπη
25 Ιανουαρίου 2021 / 17:59

Τα περιοριστικά μέτρα στη Γερμανία έχουν σταματήσει την ανάκαμψη της μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρώπης, σύμφωνα με έρευνα της Δευτέρας.

- Ο κορυφαίος υγειονομικός Οργανισμός της Γαλλίας αναφέρει ότι η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με «έκτακτη ανάγκη» του COVID-19 και ότι ένα τρίτο εθνικό απαγορευτικό είναι αναπόφευκτο μετά από περισσότερους από 73.000 ανθρώπους θετικούς στον ιό την Κυριακή.

- Η Ουκρανία άνοιξε ξανά σχολεία, εστιατόρια και γυμναστήρια τη Δευτέρα, τερματίζοντας ένα σκληρό απαγορευτικό που επιβλήθηκε στις 8 Ιανουαρίου.

- Οι συντηρητικοί βουλευτές ζήτησαν από την κυβέρνηση να καταρτίσει έναν χάρτη πορείας για το άνοιγμα των σχολείων στο Ηνωμένο Βασίλειο εν μέσω φόβων ότι το απαγορευτικό θα μπορούσε να επηρεάσει σοβαρά την εκπαίδευση των παιδιών.

- Στην Ολλανδία, η αστυνομία ταραχών ψέκασε τους διαδηλωτές κατά του απαγορευτικού με κανόνια νερού και δακρυγόνα, καθώς πολίτες πλημμύρισαν κεντρκούς δρόμους στο Αϊντχόβεν την Κυριακή το βράδυ.

- Ο Ολλανδός πρωθυπουργός Mark Rutte καταδίκασε τις ταραχές σε ολόκληρη τη χώρα αυτό το Σαββατοκύριακο τις αποκαλώντας τες «εγκληματική βία».

- Ο ηγέτης του Εργατικού Κόμματος της αντιπολίτευσης στο Ηνωμένο Βασίλειο, Keir Starmer, θα απομονωθεί για επτά ημέρες μετά την επαφή του με κάποιον που έχει συνάψει σύμβαση COVID-19. Είναι η τρίτη φορά που αναγκάζεται να απομονωθεί.