Εκδικάζεται η υπόθεση του Μητροπολίτη Κερκύρας, Νεκτάριου (photo gallery)

Εκδικάζεται η υπόθεση του Μητροπολίτη Κερκύρας, Νεκτάριου (photo gallery)

φωτογραφίες ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΚΑΤΑΠΟΔΗΣ

Photo gallery από τον Σταμάτη Καταπόδη

19
Οκτωβρίου / 2020

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Στο Δικαστικό Μέγαρο Κέρκυρας αφίχθη λίγο πριν τις 09:00 το πρωί της Δευτέρας 19 Οκτωβρίου ο Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών & Διαποντίων Νήσων, Νεκτάριος, προκειμένου να εκδικαστεί η υπόθεση, στην οποία κατηγορείται για παραβίαση των μέτρων ασφαλείας εν καιρώ πανδημίας κορωνοϊού.

Επί της ουσίας πρόκειται για δύο υποθέσεις, καθώς η μια αφορά την κατηγορία της παραβίασης της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου και της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) λόγω τέλεσης Θείας Λειτουργίας, την Κυριακή των Βαΐων και λτάνευσης του σκηνώματος του Αγίου Σπυρίδωνος, με την παρουσία περισσότερων πιστών από όσους προέβλεπε η σχετική Κ.Υ.Α. Η δεύτερη υπόθεση αφορά τοποθέτηση του Μητροπολίτη κατά τη διάρκεια του κηρύγματος του στη Λειτουργία της 25ης Μαρτίου, όταν προέτρεψε τους πιστούς να δηλώσουν ότι βγαίνουν έξω για να γυμναστούν και στη συνέχεια να μεταβούν στην εκκλησία.

Σημειώνεται ότι μαζί με τον Μητροπολίτη, στην πρώτη υπόθεση κατηγορούμενοι είναι ακόμα ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων, Δημήτρης Μεταλληνός, όπως και ο υπεύθυνος οργάνωσης τελετών & εκδηλώσεων του Δήμου, Φώτης Σκούρτης.

Όσον αφορά στη Δήμαρχο, Μερόπη Υδραίου, η οποία επίσης είναι κατηγορούμενη στην ίδια υπόθεση, λόγω της επαγγελματικής ιδιότητάς της (σ.σ. νομικός), θα δικαστεί στο Εφετείο.

Πρέπει να υπογραμμιστεί ότι έξω από το Διακστικό Μέγαρο της Κέρκυρας βρέθηκαν το πρωί της 19ης Οκτωβρίου αρκετοί πιστοί προκειμένου να δηλώσουν τη στήριξή τους στον Μητροπολίτη Κερκύρας, ενώ στο πλευρό του βρίσκονται και Μητροπολίτες από την υπόλοιπη Ελλάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες, το «παρών» στην Κέρκυρα δίνουν, μεταξύ άλλων, οι Μητροπολίτες Καστοριάς, Δημητριάδος & Αλμυρού, Πειραιώς, Σερρών & Νιγρίτης, Σύρου, Ζιχνών & Νευροκοπίου, Σερβίων & Κοζάνης, Πατρών, Κυθήρων, Αιτωλίας & Ακαρνανίας, Λαγκαδά, Γλυφάδας, Αγίου Όρους, Λαρίσης & Τυρνάβου και Καλαβρύτων & Αιγιαλείας, όπως και ο πρώην Μητροπολίτης Καλαβρύτων, Αμβρόσιος.