Πέμπτη 20.06.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Νέα «θεωρία» Μητροπολίτη Κερκύρας: Η τεκνοθεσία από ομόφυλους θα αυξήσει την εγκληματικότητα!

Μητροπολίτης Νεκτάριος
15 Ιανουαρίου 2024 / 14:42

«H δομή της Πατρίδας μας και της κοινωνίας απειλείται από την εγκληματικότητα. Όταν αυτά τα παιδιά, θα τεκνοθετηθούν από ομόφυλα ζευγάρια, ποια θα είναι η ψυχολογία αυτών των ανθρώπων;»

ΚΕΡΚΥΡΑ. Για το καυτό ζήτημα του γάμου αλλά και της τεκνοθεσίας παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια μίλησε το πρωί της Δευτέρας σε τηλεοπτικό σταθμό ο μητροπολίτης Κέρκυρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων, Νεκτάριος, ο οποίος έφτασε στο σημείο να υποστηρίξει ότι εάν τα ομόφυλα ζευγάρια υιοθετήσουν παιδιά, θα αυξηθεί η... εγκληματικότητα.

"Όλους τους αμαρτωλούς η Εκκλησία τους αποδέχεται όταν είναι εν μετανοία οι άνθρωποι. Όχι μόνο τους ομοφυλόφιλους. Όλα τα πάθη. Αλλά το να ευλογήσει η Εκκλησία ή να συμφωνήσει με αυτούς τους νόμους της τεκνοθεσίας ή και όλα τα άλλα τα οποία διαλύουν όχι μόνο της οικογένεια αλλά την κοινωνική δομή της πατρίδας μας ε, δεν συμφωνεί η Εκκλησία. Και να σας πω η πατρίδα μας δεν είναι όπως όλες οι άλλες χώρες. Η πατρίδα μας είναι Έλληνες, Ορθόδοξοι Χριστιανοί κι εκείνοι οι οποίοι ψηφίζουν τους βουλευτές από τις επαρχίες, δεν τους ψηφίζουν αυτοί που έχουν τις ιδιαιτερότητες, αλλά ψηφίζουν όλοι οι ορθόδοξοι Χριστιανοί.

Είναι η πλειονότητα των ψηφοφόρων. Αντιλαμβάνεστε όταν αυτοί οι βουλευτές ψηφίσουν αυτούς τους νόμους που αντίκεινται στην πίστη μας την ορθόδοξη, ποια θα είναι και η αντιμετώπιση των ανθρώπων της Εκκλησίας. Εμείς τους αγαπούμε όλους και τους βουλευτές μας αλλά όταν διαφοροποιείται η κοινωνική δομή του τόπου μας από κει και πέρα για μας είναι μια απογοήτευση και μια θλίψη. Και δεν μπορώ γιατί η Ελλάδα βιάζεται τόσο γρήγορα να εισέλθει σε αυτό το πλαίσιο. Δεν το έχουν κάνει όλες οι χώρες της Ευρώπης. Εμείς σπεύδουμε. Λέμε ναι στην ΕΕ αλλά και ναι στην πατρίδα μας και στις αρχές μας", τόνισε μιλώντας στο Action24.

Και πρόσθεσε:

"Προς Θεού. Δεν ζητούμε να νομοθετήσουμε εμείς, ούτε παρεμβαίνουμε στο έργο της Πολιτείας. Απλώς ζητούμε τον σεβασμό της συναλληλίας. Δεν μπορώ εγώ να πω στους πιστούς ότι υπάρχει η οικογένεια η φυσική και η οικογένεια από εκτροπή. Καθημερινά βλέπουμε ότι η δομή της Πατρίδας μας και της κοινωνίας απειλείται από την εγκληματικότητα. Όταν αυτά τα παιδιά – λένε έγκριτοι επιστήμονες, θα τεκνοθετηθούν από ομόφυλα ζευγάρια, ποια θα είναι η ψυχολογία αυτών των ανθρώπων; Βλέπετε τα παιδιά μέσα από διαλυμένες οικογένειες, μέσα από οικογένειες που δεν είναι θεμελιωμένες από ηθικές αρχές… Έχουμε απεμπολήσει το ήθος και θεωρούμε πρόοδο να ζούμε χωρίς ηθικές αρχές, χωρίς πιστεύω. Ε, λοιπόν, οι άνθρωποι όταν δεν έχουν φραγμό, τα νέα τα παιδιά…"

Δημοσιογράφος: Δηλαδή, θα αυξηθεί η εγκληματικότητα;

"Εγώ το πιστεύω, ναι. είναι δική μου πίστη και εκτίμηση. Και αυτό λένε και επιστημονικές έρευνες", απάντησε ο μητροπολίτης.

Πηγή: thetoc.gr