Σε καραντίνα και οι ταξιδιώτες από Ελλάδα, λένε τώρα οι Βρετανοί

Σε καραντίνα και οι ταξιδιώτες από Ελλάδα, λένε τώρα οι Βρετανοί

«Είναι ζήτημα της ίδιας της Ελλάδας το ότι δεν μπορεί να υπάρξει αμοιβαιότητα», τόνισε ο Υπουργός Μεταφορών της Μεγάλης Βρετανίας δίνοντας ξεκάθαρα το στίγμα για ποιον λόγο οι Βρετανοί χαλάρωσαν τους κανόνες για 50 χώρες, όχι όμως και για την Ελλάδα, που δεν επιτρέπει Βρετανούς πριν τις 15 Ιουλίου

03
Ιουλίου / 2020

ΑΘΗΝΑ.  Η Ελλάδα δεν θα συμπεριληφθεί στη λίστα εξαιρέσεων σε ό,τι αφορά τους κανόνες καραντίνας για την Αγγλία, δήλωσε ο Βρετανός υπουργός Μεταφορών Γκραντ Σαπς.

Όπως διευκρίνισε, μιλώντας στο Radio 4 του BBC, η Ελλάδα δεν θα περιληφθεί αρχικά στον κατάλογο των εξαιρέσεων επειδή έχει δηλώσει πως θα επανεξετάσει το δικό της σύστημα στις 15 Ιουλίου.

«Δεν μπορεί να υπάρξει αμοιβαιότητα με την Ελλάδα πριν από τις 15 Ιουλίου και αυτό είναι ένα ζήτημα της ίδιας της Ελλάδας», σημείωσε.

Οι επιβάτες οι οποίοι φθάνουν στη Μεγάλη Βρετανία από την ΗΠΑ επίσης δεν θα εξαιρεθούν από τους κανόνες της καραντίνας, σύμφωνα με τον Βρετανό υπουργό Μεταφορών.

«Οι ΗΠΑ από πολύ νωρίς απαγόρευσαν τις πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο και από την Ευρώπη, άρα δεν υπάρχει σε ισχύ μια αμοιβαία ρύθμιση», δήλωσε.

Σημειώνεται ότι η Αγγλία χαλαρώνει τους κανόνες καραντίνας για περίπου 50 άλλες χώρες.

Ειδικότερα βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε πως θα άρει από τις 10 Ιουλίου την υποχρεωτική καραντίνα λόγω COVID-19 για ταξιδιώτες που φτάνουν στην Αγγλία από χώρες όπως η Γερμανία, η Γαλλία, η Ισπανία και η Ιταλία.

Ο πλήρης κατάλογος των χωρών που καλύπτονται από την άρση αυτού του περιοριστικού μέτρου θα ανακοινωθεί αργότερα σήμερα Παρασκευή, ανακοίνωσε το υπουργείο Μεταφορών της Βρετανίας.

Σύμφωνα με τους ισχύοντες κανόνες, οι ταξιδιώτες πρέπει να θέτουν τους εαυτούς τους σε απομόνωση για 14 ημέρες κατά την είσοδό τους στη χώρα.

Η κυβέρνηση δήλωσε ότι αναμένει ότι οι χώρες που θα περιλαμβάνεται στη εν λόγω λίστα άρσης καραντίνας για την Αγγλία να ανταποδώσουν χαλαρώνοντας τους δικούς τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας θα ορίσει εξαιρέσεις στις ταξιδιωτικές του οδηγίες ενάντια σε «όλα εκτός από τα αναγκαία» διεθνή ταξίδια από τις 4 Ιουλίου.


πηγή:  Kathimerini.gr