Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«Μετακομίζει» στα Γιάννενα το κλειστό ξιφασκίας (4.000 θεατών)

Γιάννενα
07 Ιουνίου 2020 / 09:42

Το γνωστοποίησε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο οποίος συμφώνησε με τον Υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη, για τη μεταφορά το προκάτ κλειστού γυμναστηρίου από το Ελληνικό (Αττική) στα Γιάννενα

ΙΩΑΝΝΙΝΑ (ΗΠΕΙΡΟΣ).  Το κλειστό της ξιφασκίας χωρητικότητας 4000 θεατών, που μπορεί ωστόσο να αξιοποιηθεί και με διαφορετικό τρόπο, θα είναι τελικά αυτό που θα «μετακομίσει» από τις εγκαταστάσεις του Ελληνικού στα Ιωάννινα, όπως συμφώνησαν ο υπ. Ανάπτυξης Αδ. Γεωργιάδης και ο περιφερειάρχης Αλ. Καχριμάνης.

Οι συζητήσεις είχαν «παγώσει» το διάστημα της πανδημίας, ωστόσο τις προηγούμενες ημέρες επανεκκίνησαν και ο Αλ. Καχριμάνης με χθεσινές του δηλώσεις έκανε γνωστό, ότι επιτεύχθηκε οριστική συμφωνία για τη μεταφορά του προκάτ κλειστού γυμναστηρίου της ξιφασκίας από το Ελληνικό.

Οι λόγοι για τους οποίους επήλθε τελικά η αλλαγή σε σχέση με την αρχική διεκδίκηση και προφορική συμφωνία για το μεγάλο κλειστό του Ελληνικού, δεν έχουν γίνει γνωστοί, εικάζεται όμως ότι αφενός υπήρξαν ισχυρές αντιδράσεις από άλλους διεκδικητές εντός της Αττικής και αφετέρου πως εκτιμήθηκε μάλλον ως δυσβάσταχτο το κόστος της μεταφοράς του μεγάλου αυτού γυμναστηρίου και της επανατοποθέτησής του στα Γιάννενα.
Ο κ. Καχριμάνης περιορίστηκε χθες να πει, ότι ισχύει η διαβεβαίωση του κ. Γεωργιάδη για την παράδοση του γυμναστηρίου, με το κλειστό της ξιφασκίας να είναι η καλύτερη και η οικονομικά συμφέρουσα επιλογή για την περιφέρεια Ηπείρου.

Στα Καρδαμίτσια

Το νέο κλειστό γυμναστήριο δεν πρόκειται να τοποθετηθεί ως προκάτ κατασκευή, στο Βοτανικό, όπου έχει χωροθετηθεί το Β’ Κλειστό Γυμναστήριο της πόλης, που μάλλον δεν πρόκειται να γίνει ποτέ σε αυτό το σημείο, αλλά στην περιοχή των Καρδαμιτσίων, όπου υπάρχει η πρόβλεψη χωροθέτησης αθλητικού κέντρου. Το μέγεθος του νέου κλειστού γυμναστηρίου είναι τέτοιο άλλωστε, (+100 μ. μήκος και 30 μ. ύψος) που πρακτικά είναι αδύνατο να «χωρέσει» στο Βοτανικό, σε μία έκταση λίγο μεγαλύτερη των 15 στρεμμάτων. Αντίθετα, στα Καρδαμίτσια η έκταση επαρκεί για την τοποθέτησή του, αλλά παράλληλα και για τη δημιουργία συνοδών υποδομών, όπως είναι ο χώρος στάθμευσης.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν επίσης, ότι υπάρχει η δυνατότητα για «αναδιάταξη» του κλειστού γυμναστηρίου, ώστε το κεντρικό γήπεδο να έχει χωρητικότητα 3 – 3500 θεατών και να δημιουργηθούν άλλα δύο κλειστά γυμναστήρια, που θα εφάπτονται με το κεντρικό, αντίστοιχης χωρητικότητας και διαστάσεων με το Νέο Κλειστό των Ιωαννίνων, που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν το μεν πρώτο αποκλειστικά για το μπάσκετ, το δε δεύτερο για το χάντμπολ και το βόλεϊ.


πηγή:  Epirusonline.gr