Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«Ηχηρή» η απουσία της Άντζελας Γκερέκου από την παρουσίαση της τουριστικής καμπάνιας του 2020

ΕΟΤ
05 Ιουνίου 2020 / 11:11

ΑΘΗΝΑ. Αίσθηση έκανε η απουσία της προέδρου του ΕΟΤ Άντζελας Γκερέκου από την χθεσινή εκδήλωση στο Ζάππειο, όπου ο Πρωθυπουργός παρουσίασε την καμπάνια του ελληνικού τουρισμού για το 2020.

Η Άντζελα Γκερέκου παρέμεινε στην Κέρκυρα, αφήνοντας έτσι περιθώρια να εννοηθεί ότι είναι βάσιμες οι πρόσφατες πληροφορίες για την δυσαρέσκεια που έχει προκαλέσει στο Δ.Σ. του ΕΟΤ,  η ανάθεση της τουριστικής προβολής του 2020 σε ιδιώτη.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Εστία» στην τελευταία του συνεδρίαση το Δ.Σ. δεν δέχτηκε την αυτοκατάργησή του.
Εδώ και πολλά χρόνια ο ΕΟΤ είναι ο αρμόδιος κρατικός οργανισμός για την προβολή του ελληνικού τουρισμού στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Η κυβέρνηση φέτος όμως αποφάσισε να  δώσει με απευθείας ανάθεση, την τουριστική προβολή της χώρας, με ένα κονδύλι της τάξης των 32 εκατ. ευρώ σε μια ιδιωτική εταιρεία, την Marketing Greece.

Παραιτήσεις

Μάλιστα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα, τέσσερα από τα εννέα μέλη του διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και συγκεκριμένα ο ναύαρχος ε. α. Βασίλης Πολίτης. η κα Αγγελική Μιτσολήδου,  η κα Χαρά Πασχαλίδου και η κα Βαρβάρα Αυδή έθεσαν τις παραιτήσεις τους στη διάθεσή του Χάρη Θεοχάρη λόγω της -κατά αυτού κατ΄ αυτούς εμμονής του- να απαιτεί την απευθείας ανάθεση της διαφημιστικής εκστρατείας της Ελλάδας ύψους 32 εκατομμυρίων ευρώ (ΕΟΤ και 13 Περιφέρειες) στην ιδιωτική εταιρεία Μarketing Greece της οποίας η Διευθύνων Σύμβουλος είναι η σύζυγος κορυφαίου παράγοντα του Συνδέσμου Τουριστικών Επιχειρήσεων.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι σχετική ερώτηση κατέθεσαν αρχές Μαϊου 41 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με πρωτοβουλία της τομεάρχη Τουρισμού Κ. Νοτοπούλου προς τους υπουργούς Τουρισμού και Ανάπτυξης και Επενδύσεων με θέμα την «Καταστρατήγηση των όρων διαφάνειας, της δίκαιης και ίσης μεταχείρισης με όρους υγιούς ανταγωνισμού των επιχειρήσεων με την απευθείας ανάθεση στην Marketing Greece A.E.»

Η αντιπολίτευση καταγγέλλει «καταστρατήγηση των όρων διαφάνειας, της δίκαιης και ίσης μεταχείρισης με όρους υγιούς ανταγωνισμού των επιχειρήσεων με την απευθείας ανάθεση στην Marketing Greece του συνόλου της τουριστικής προβολής της χώρας μας ανεξαρτήτως της αξίας της σύμβασης και κατά παρέκκλιση της κείμενης εθνικής νομοθεσίας περί δημοσίων συμβάσεων».