Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Βράβευση της Άντζελας Γκερέκου για τη συνεισφορά της στην ελληνική ελαιοκομία

Άντζελα Γκερέκου
22 Nov 2023 / 09:10

Για την οργανική σύζευξη της αειφόρου οικονομίας της φιλοξενίας με την πρωτογενή παραγωγή, καθώς και για τις αποτελεσματικές δράσεις επικοινωνιακής προβολής των πλέον εμβληματικών αγαθών της ελληνικής γης

ΑΘΗΝΑ. Βραβείο για τη συνεισφορά της στην οργανική σύζευξη της αειφόρου οικονομίας της φιλοξενίας με την πρωτογενή παραγωγή και τα αυθεντικά ελληνικά προϊόντα, καθώς και για τις αποτελεσματικές δράσεις εξωστρέφειας και επικοινωνιακής προβολής των πλέον εμβληματικών αγαθών της ελληνικής γης, όπως το ελαιόλαδο, θα απονείμει στην Πρόεδρο του ΕΟΤ, Άντζελα Γκερέκου, η Επιστημονική Εταιρεία Εγκυκλοπαιδιστών Ελαιοκομίας (4Ε).

Η βράβευση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο ειδικής ημερίδας που διοργανώνει η 4Ε για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ελαιοκομίας, που φέτος είναι αφιερωμένος στον ρόλο της γυναίκας και τις εργασίες της θα κηρύξει η Πρόεδρος του ΕΟΤ Άντζελα Γκερέκου.

Μεταξύ των προσωπικοτήτων που θα βραβευτούν στη διάρκεια της ημερίδας περιλαμβάνεται και η ομότιμη ερευνήτρια και τ. Διευθύντρια του Κέντρου Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών, Αικατερίνη Καμηλάκη-Πολυμέρου, επιστημονική συνεργάτιδα της Προέδρου του ΕΟΤ στον τομέα της ανάδειξης στη διεθνή αγορά της ελληνικής μεσογειακής διατροφής ως εθνικό κεφάλαιο.

Οι εργασίες της ημερίδας θα πραγματοποιηθούν από τις 10.30 έως τις 14:00 στο Λαϊκό Πανεπιστήμιο (Ευριπίδου 12) και σε αυτές θα λάβουν μέρος πανεπιστημιακοί καθηγητές, εξειδικευμένοι ερευνητές, ελαιογευσιγνώστες και ειδικοί εμπειρογνώμονες.

Οι παρουσιάσεις είναι θα είναι ανοικτές για το κοινό.