Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Δράσεις για το Περιβάλλον από τις Οργανώσεις της Κέρκυρας

Περιβάλλον
04 Ιουνίου 2020 / 13:47

Δράσεις στην πόλη της Κέρκυρας την Παρασκευή, ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, αλλά και στη Βόρεια Κέρκυρα, την Κυριακή, στον Ερημίτη

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Ο Συντονισμός περιβαλλοντικών οργανώσεων και πολιτών Κέρκυρας καλεί όλους να συμμετάσχουν στις δράσεις ευαισθητοποίησης, αλληλεγγύης και αγώνων που θα πραγματοποιήσει αυτή την εβδομάδα ενάντια στο νέο «Περιβαλλοντικό» νόμο Χατζηδάκη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσαν τα μέλη του Συντονισμού:

«Εναντιωνόμαστε στο νόμο που προωθεί τις καταστροφικές για το περιβάλλον δραστηριότητες που ετοιμάζονται για το νησί μας καθώς και σε κάθε πολιτική υποβάθμισης του περιβάλλοντος.

• Καλούμε όλους να συμμετάσχουν την Παρασκευή 5/6 στις εκδηλώσεις που θα γίνουν για την παγκόσμια μέρα του Περιβάλλοντος.

Στις 19:00 στην Πλατεία Δημαρχείου για την πραγματοποίηση πορείας ενάντια στον ψηφισθέντα νόμο.

Στις 19:30 θα καταλήξει στο Πεντοφάναρο,όπου θα υπάρχουν δρώμενα ενάντια στην υποβάθμιση του περιβάλλοντος.

• Την Κυριακή 7/6 ο σύλλογος Ερημίτης πλους οργανώνει εκδρομή περιήγησης, ξενάγησης, ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης στον Ερημίτη, μαζί με καθαρισμό της περιοχής. Τα ραντεβού είναι 9:30 και 11:30 στον Άγιο Στέφανο Σινιών

Δηλώνουμε τη συμπαράστασή μας στους κατοίκους των κυκλαδικών νησιών, με την Τήνο στην πρώτη γραμμή, ενάντια στη μάστιγα των ανεμογεννητριών, αλλά και σε κάθε είδους επενδυτικά αλλότρια συμφέροντα, καθώς και των κατοίκων των Σταγιατών που παλεύουν για την προστασία των πηγών του χωριού τους

Καλούμε όλους σε εγρήγορση για την προστασία του κερκυραϊκού τοπίου, για την ποιότητα ζωής, για τη φυσική και την πολιτιστική μας κληρονομιά και ταυτότητα.

Καλούμε όλους τους πολιτιστικούς και περιβαλλοντικούς συλλόγους του νησιού μας να έρθουν σε επικοινωνία και συνεργασία μαζί μας.

επικοινωνήστε στο: [email protected]».