Πλωτό ασθενοφόρο ζητούν από το Υπουργείο Υγείας οι Ναυτεργάτες Κέρκυρας

Πλωτό ασθενοφόρο ζητούν από το Υπουργείο Υγείας οι Ναυτεργάτες Κέρκυρας

Στην επιστολή τους προς το Υπουργείο ζητούν ένα από τα πλωτά ασθενοφόρα ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες των νησιών του Ιονίου

26
Μαΐου / 2020

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Την ενίσχυση των νησιών του Ιονίου με ένα από τα πλωτά ασθενοφόρα, τα οποία έχει στη διάθεσή του το Υπουργείο Υγείας, ζητά με επιστολή του το Σωματείο Ναυτεργατών Κέρκυρας, Παξών και Διαποντίων «Ο Άγιος Σπυρίδων».

Η ανακοίνωση των ναυτεργατών έχει ως εξής:

«Σχετικά με την ύπαρξη πλάνου για πλωτά ασθενοφόρα και για την καλύτερη αντιμετώπιση των αναγκών των νησιών εν μέσω πανδημίας ζητάμε την διάθεση πλωτού ασθενοφόρου στην περιοχή ενδιαφέροντος μας, που θα συμβάλλει καθοριστικά στην ποιοτική αναβάθμιση των παρεχόμενων συνολικά υπηρεσιών υγείας.

Ασφαλώς γνωρίζετε ότι τα κρούσματα κορονοϊoύ της Κέρκυρας διακομίζονται στο πανεπιστημιακό γενικό νοσοκομείο Ιωαννίνων και ο αριθμός των ετήσιων διακομιδών από το γενικό νοσοκομείο Κέρκυρας σε νοσοκομεία κυρίως των Ιωαννίνων αλλά και της υπόλοιπης ηπειρωτικής χώρας είναι περίπου 260 ετησίως.

Εκτός αυτού καλύπτονται και οι ανάγκες των Παξών και των διαποντίων νήσων Οθωνών, Ερεικούσης και Μαθρακίου εν όψει και της αύξησης του πληθυσμού την τουριστική περίοδο.

Έχουμε την βεβαιότητα ότι θα εξετάσετε με την δέουσα προσοχή το δικαιολογημένο αίτημα μας και θα δώσετε την αρμόζουσα λύση ενισχύοντας το αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων και των επισκεπτών της νησιωτικής μας περιοχής».