Φ. Βάκη: Οι χώροι λατρείας δεν είναι χώροι διεκδικήσεων

Φ. Βάκη: Οι χώροι λατρείας δεν είναι χώροι διεκδικήσεων

ΑΘΗΝΑ. Στην «παραφιλολογία που έχει ξεκινήσει ότι "καταδικάζουμε τις καταλήψεις απ΄ όπου και αν προέρχονται" κατά το "καταδικάζουμε τη βία απ΄ όπου και αν προέρχεται"», αναφέρθηκε η Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος

02
Aυγούστου / 2016

του ΣΥΡΙΖΑ Φωτεινή Βάκη, μιλώντας στην εκπομπή «Πρώτη Γραμμή» στον ΣΚΑΪ (2/8).
 
«Είναι ένα προσφιλές σπορ της ΝΔ να ανασύρει κάθε τρεις και λίγο τη θεωρία των δύο άκρων, εξισώνοντας την Αριστερά ενίοτε με τα γκαζάκια», επισήμανε μεταξύ άλλων. Πρόκειται για «μια θεωρία μπαγιάτικη και δείχνει το κενό πολιτικής της αντιπολίτευσης και την εκκωφαντική απουσία οποιασδήποτε εναλλακτικής πρότασης διακυβέρνησης» συμπλήρωσε.
 
 Η Φ. Βάκη ανέφερε πως «δεν θα θριαμβολογούσα με τις αστυνομικές επεμβάσεις», υπενθυμίζοντας ωστόσο πως οι εκκενώσεις καταλήψεων στέγασης προσφύγων στη Θεσσαλονίκη έγιναν κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας και όχι με πρωτοβουλία της κυβέρνησης, έπειτα από προσφυγή των ιδιοκτητών των υπό κατάληψη ακινήτων.  
 
«Οι συγκεκριμένες καταλήψεις φιλοξενούσαν πρόσφυγες, λειτουργούσαν ομάδες εκεί, οι οποίες προσέφεραν έργο έμπρακτης αλληλεγγύης, και -όπως ξέρετε- είμαστε υπέρμαχοι και υποστηρικτές τέτοιων εκδηλώσεων αλληλεγγύης. Δεν έχω πρόβλημα με μια κατάληψη ενός κτηρίου -το οποίο είναι σε αχρηστία- προκειμένου να χρησιμοποιείται για να φιλοξενούνται πρόσφυγες», υπογράμμισε η Φ. Βάκη και συνέχισε λέγοντας πως την ίδια στιγμή «είναι πάρα πολύ καλό ότι θα υπάρχουν τέτοιες "καταλήψεις" -το λέω χαριτολογώντας- καθώς όπως ξέρετε υπάρχει κυβερνητική πρωτοβουλία πολλά δημόσια κτήρια που είναι εγκαταλελειμμένα να χρησιμοποιούνται για τέτοιους σκοπούς».
 
Η Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, αναφερόμενη στην «παρέμβαση» στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, τήρησε αποστάσεις και υποστήριξε ότι οι χώροι λατρείας δεν είναι χώροι διεκδικήσεων και, πως το ίδιο θα έλεγε για οποιονδήποτε χώρο λατρείας.