Τετάρτη 24.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Παρατείνονται τα περιοριστικά μέτρα έως 27 Απριλίου

υπουργείο υγείας
04 Απριλίου 2020 / 15:29

«Αν χαλαρώσουμε, ο ιός θα μας διαλύσει», υπογράμμισε, αναφερόμενος σε ΄κείνους που σκαρφίζονται τεχνάσματα για να παραβιάσουν τα περιοριστικά μέτρα.

ΑΘΗΝΑ. Παράταση της ισχύος των έκτακτων μέτρων περιορισμού της άσκοπης κίνησης, τρεις εβδομάδες ακόμα έως τη Δευτέρα 27 Απριλίου, ανακοίνωσε ο υφ. Πολιτικής Προστασίας, Ν. Χαρδαλιάς στην καθιερωμένη ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας. «Αν χαλαρώσουμε, ο ιός θα μας διαλύσει», υπογράμμισε, αναφερόμενος σε 'κείνους που σκαρφίζονται τεχνάσματα για να παραβιάσουν τα περιοριστικά μέτρα.
Ανακοινώθηκε η λειτουργία τηλεφωνικού αριθμού 10306 σε πανελλαδική διάσταση για την ψυχολογική υποστήριξη των πολιτών που την έχουν ανάγκη.


 
Κατά τα λοιπά, ο καθηγητής Σ. Τσιόδρας, ανακοίνωσε τα τελευταία στατιστικά που αναδεικνύουν σε αρνητικό πρωταθλητή εύρους κρουσμάτων του κορωνοϊού τις ΗΠΑ και στην Ευρώπη της Ισπανίας, που ξεπέρασε στους αριθμούς την Ιταλία. Επισήμανε ότι αυτά τα στοιχεία δεν παρουσιάζονται για να τρομάξουν αλλά για να επιβεβαιώσουν την ταχύτητα διασποράς του ιού που λυγίζει ακόμα και τα καλύτερα Συστήματα Υγείας.