Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αναφορά του ΣΗΠΕ στον κυβερνητικό εκπρόσωπο και τον υπουργό Υγείας για την ανάγκη τοπικής ενημέρωσης

ΣΗΠΕ
31 Μαρτίου 2020 / 16:31

ΑΘΗΝΑ. Την ανάγκη πλήρους επίσημης ενημέρωσης των πολιτών και κατά τόπους, επισημαίνει ο Σύνεσμος Ημερήσιων Περιφερειακών Εφημερίδων (ΣΗΠΕ) με επείγουσα επιστολή του προς τον κυβερνητικό εκπρόσωπο και τους υπουργούς Υγείας και (υφ.) Πολιτικής Προστασίας.

Αξιότιμε κε Υπουργέ,
παρατηρείται σε πολλές περιπτώσεις ανά την Επικράτεια, έλλειψη ενημέρωσης και αλλού χειρότερα επιλεκτική ενημέρωση από τοπικά στελέχη των νοσοκομείων και της Πολιτικής Προστασίας προς τα ΜΜΕ. Η κατάσταση αυτή καταγγέλλεται από μέλη του Συνδέσμου Ημερήσιων Περιφερειακών Εφημερίδων. Το αρνητικό παράδειγμα της Κέρκυρας είναι χαρακτηριστικό με την ανοίκεια συμπεριφορά του Διοικητή του Γενικού νοσοκομείου. 
Επισημαίνεται το αυτονόητο, της ανάγκης πλήρους ενημέρωσης του κατά τόπους πληθυσμού, που καλείται να εφαρμόσει τις εντολές για τον περιορισμό της άσκοπης κίνησης. Η επίσημη, και κατά τόπους, ενημέρωση μπορεί μάλιστα να αναιρέσει τις προϋποθέσεις παραπληροφόρησης, ακόμα και εκμετάλλευσης της σοβούσας κατάστασης.
Ζητείται η καθιέρωση  απευθείας ενημέρωσης,  τουλάχιστον στις πόλεις που λειτουργούν νοσοκομεία και τοπικές Υπηρεσίες της Πολιτικής Προστασίας.
Παρακαλείσθε για τις ενέργειές σας.