Τρίτη 23.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η έλλειψη επίσημης ενημέρωσης τοπικά, αντικείμενο τηλεδιάσκεψης περιφερειάρχη και δημάρχων

ενημέρωση
31 Μαρτίου 2020 / 11:24
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η αναγκαιότητα της αποκατάστασης της επίσημης ενημέρωσης των Κερκυραίων και όλων των Επτανησίων, κυριάρχησε στη δίωρη τηλεδιάσκεψη Κράτσα και δημάρχων το πρωί της Τρίτης.

Τόσο η δήμαρχος της κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων όσο και σχεδόν όλοι οι ομόλογοι της στα νησιά, αφηγήθηκαν την πίεση που δέχονται τηλεφωνικά και σε 24ωρη βάση από τους δημότες που διψάνε για πληροφορίες, ιδιαιτέρως μάλιστα μετά τη διαπίστωση κρουσμάτων σε όλα τα νησιά της Ιόνιας Περιφέρειας.
Η περιφερειάρχης αναγνώρισε την ανάγκη και δήλωσε ότι ζητάει οδηγίες από τις κεντρικές Υπηρεσίες για την οργάνωση και εδώ της ενημέρωσης.
Η Μ. Υδραίου πρότεινε για τον σκοπό αυτόν να συγκροτηθεί σχήμα από εκπρόσωπο του νοσοκομείου, του ΕΟΔΥ, της Πολιτικής Προστασίας και τον Επόπτη Υγείας, που θα μπορούσε καθημερινώς να ενημερώνει τους εκπροσώπους των τοπικών ΜΜΕ στα πρότυπα της κεντρικής διαδικασίας.
Η δήμαρχος κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων επισήμανε ακόμα την ανάγκη να ελεγχθούν κατά το δυνατόν καλύτερα, συγκοινωνίες και οι πύλες του νησιού ώστε να αποτραπεί η εισαγωγή τυχόν κρουσμάτων.
Επιπροσθέτως, η ίδια προτίθεται να εισάγει στην επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου το αίτημα της ανασύστασης της Υγειονομικής Περιφέρειας Ιονίων νήσων, διοικητικό εργαλείο που θα βοηθήσει στην οργάνωση τέτοιων καταστάσεων ενώ θα αποκαταστήσει και τη διοικητική αρτιμέλεια της Περιφέρειας Ιόνιων νησιών.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

Είναι ο εκδότης - διευθυντής της Ενημέρωσης. Έχει σπουδάσει και εργαστεί ως μηχανικός και ηλεκτρονικός. Δημοσιογραφεί από τις αρχές της δεκαετίας του 1980. Έχει συνεργαστεί με σχεδόν όλες τις αθηναϊκές εφημερίδες. Διετέλεσε πρόεδρος του Συνδέσμου Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων, τον οποίον υπηρέτησε και από τη θέση του γενικού γραμματέα στο δ.σ. επί οκτώ χρόνια. Πιστεύει πως η ισχυρότερη ιδιότητα του δημοσιογράφου στην ενημέρωση είναι το ενδιαφέρον του για τα κοινά και στην επικοινωνία η έντιμη και ανιδιοτελής διαμεσολάβηση.