Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σε καραντίνα σπίτι της η σύζυγος του 62χρονου. Ελέγχεται από την Πολιτική Προστασία η εφαρμογή των μέτρων για όσους ταξίδεψαν

κορονοϊός
29 Μαρτίου 2020 / 08:15
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σε απομόνωση στο σπίτι της παραμένει η σύζυγος του 62χρονου Κερκυραίου, που διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό. Έγινε τεστ pcr και αναμένονται τα αποτελέσματα.

Ως γνωστόν ο Κερκυραίος επιχειρηματίας είχε ταξιδέψει πρόσφατα από το Βέλγιο πριν περίπου δέκα μέρες. Δυο μέρες μετά τον ερχομό του εδώ εμφάνισε τα συμπτώματα, στην αρχή ήπια. Μετά δυο μέρες αγρίεψαν, και πήγε στο νοσοκομείο όπου και διαγνώστηκε με ιογενή πνευμονία. Και το πρωί της Κυριακής ήλθαν τα μαντάτα από το Εργαστήριο υγρής βιοψίας του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Ιωαννίνων, ταυτοποιώντας τον κορωνοϊό.

Δεδομένης της ανησυχίας που δικαιολογημένα προκαλείται, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, όλες οι περιπτώσεις των ταξιδιωτών που έχουν φτάσει στην Κέρκυρα, ιδιαίτερα από το εξωτερικό, έχουν δεχθεί οδηγίες για την παραμονή στο σπίτι τους για δυο εβδομάδες, όπως προβλέπεται. Η εφαρμογή του μέτρου ελέγχεται.
Φαίνεται πως η περίπτωση του 62χρονου υπήρξε χρονικά οριακή.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

Είναι ο εκδότης - διευθυντής της Ενημέρωσης. Έχει σπουδάσει και εργαστεί ως μηχανικός και ηλεκτρονικός. Δημοσιογραφεί από τις αρχές της δεκαετίας του 1980. Έχει συνεργαστεί με σχεδόν όλες τις αθηναϊκές εφημερίδες. Διετέλεσε πρόεδρος του Συνδέσμου Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων, τον οποίον υπηρέτησε και από τη θέση του γενικού γραμματέα στο δ.σ. επί οκτώ χρόνια. Πιστεύει πως η ισχυρότερη ιδιότητα του δημοσιογράφου στην ενημέρωση είναι το ενδιαφέρον του για τα κοινά και στην επικοινωνία η έντιμη και ανιδιοτελής διαμεσολάβηση.