Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μητροπολίτης Κέρκυρας: Βγάλτε άδεια για σωματική άσκηση και ελάτε να κοινωνήσετε!

Νεκτάριος
27 Μαρτίου 2020 / 08:54

ΚΕΡΚΥΡΑ. Να δηλώσουν ψευδώς ότι μετακινούνται για άσκηση, αλλά να πάνε στην εκκλησία και να μεταλάβουν, παρακίνησε ο Μητροπολίτης Νεκτάριος τους πιστούς,

κατά το μήνυμά του την 25η Μαρτίου, που μεταδόθηκε τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά. Σε αντίθεση με τις οδηγίες της Κυβέρνησης, που απαγορεύει την τέλεση κάθε είδους ιεροπραξίας, ο κ. Νεκτάριος ανέφερε ότι θα έπρεπε να προβλέπεται ειδική άδεια στους πιστούς να μεταβούν στις εκκλησιές να προσκυνήσουν και να λάβουν την θεία κοινωνία. Κατά την ομιλία του μετά την θεία λειτουργία με αφορμή τον εορτασμό για τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, μεταξύ άλλων, ο Μητροπολίτης συμβούλευσε τους πιστούς να συμπληρώνουν την ειδική φόρμα μετακίνησης δηλώνοντας άλλες δραστηριότητες προκειμένου να μεταβούν στους ναούς.

Συγκεκριμένα είπε: «Μπορούν οι άνθρωποι και την άσκησή τους την προσωπική να κάνουν ακόμα και τα σκυλάκια τους έχουν τη δυνατότητα να τα βγάλουν, όμως δεν υπήρξε μια απόφαση ότι οι άνθρωποι έχουν τη δυνατότητα να έρθουν στην εκκλησία να κάνουν την προσευχή τους ή να κοινωνήσουν του σώματος και του αίματος του Κυρίου μας.
Βγάλτε λοιπόν και εσείς μια τέτοια άδεια ώστε να λέτε ότι "εξέρχομαι για τη σωματική μου άσκηση" και ελάτε στην εκκλησία να κοινωνήσετε, να προσευχηθείτε, να πάρετε δύναμη και ελπίδα. Να μην υποστείλουμε τη σημαία μας. Μπορεί μεν να μας λένε "μην πανικοβάλλεστε" αλλά αυτό που βλέπουμε καθημερινά είναι να πανικοβάλλουν τους ανθρώπους μας. Μην φοβείστε, μέσα στην Εκκλησία υπάρχει η ζωή, υπάρχει η χαρά, υπάρχει η ελπίδα».


Ακούστε εδώ το ηχητικό απόσπασμα που μετέδωσε η ΕΡΤ Κέρκυρας