Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης από την Περιφέρεια και το Νοσοκομείο Κέρκυρας

Ανοικτή γραμμή
26 Μαρτίου 2020 / 13:23

ΚΕΡΚΥΡΑ. Συμβουλευτική και ψυχολογική υποστήριξη μέσω ανοικτής τηλεφωνικής γραμμής παρέχει η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, με την Μονάδα Υποστήριξης Κρίσεων της Ψυχιατρικής Κλινικής

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Περιφέρεια «οι περιορισμοί στην καθημερινότητά μας, η αλλαγή στους ρυθμούς εργασίας και η παραμονή στο σπίτι, λόγω των προληπτικών μέτρων για τον κορωνοϊό μπορεί να μας φέρουν αντιμέτωπους με συναισθήματα στεναχώριας, άγχους, φόβου ή θυμού. Για κάποιους από εμάς μπορεί να μην είναι εύκολο να τα αντιμετωπίσουμε μόνοι μας.
H Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, με την Μονάδα Υποστήριξης Κρίσεων της Ψυχιατρικής Κλινικής προβαίνουν στην παροχή συμβουλευτικής και ψυχολογικής υποστήριξης μέσω ανοικτής τηλεφωνικής γραμμής.   
Στόχος μας είναι να βοηθήσουμε  τους λειτουργούς της υγείας στη μεγάλη μάχη που καλούνται να δώσουν, τις οικογένειές τους αλλά και τον κάθε πολίτη ξεχωριστά». 

Στα αιτήματα ψυχολογικής βοήθειας, απαντούν εξειδικευμένο προσωπικό υγείας  της Μονάδας και  εθελοντές ιατροί, μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Κέρκυρας.

Αυτές οι υπηρεσίες εστιάζουν:
  • Στην ψυχολογική υποστήριξη ενηλίκων
  • Στην ψυχολογική υποστήριξη ατόμων με ειδικές ανάγκες
  • Στην ψυχολογική υποστήριξη παίδων και εφήβων
  • Στην ψυχολογική υποστήριξη ατόμων τρίτης ηλικίας, που πιθανόν να διαβιούν και μόνοι

           Ερευνητική δραστηριότητα της Μ.Υ.Κ
 
-   Διεξάγεται ήδη έρευνα, για αγχώδεις διαταραχές και κατάθλιψη στο υγειονομικό προσωπικό, με έμφαση στις μονάδες ΜΕΘ, ΤΕΠ
-  Διεξάγεται ήδη έρευνα, για αγχώδεις διαταραχές και κατάθλιψη
στο  γενικό πληθυσμό 
 
   
ΏΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΓΡΑΜΜΩΝ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ
Τηλεφωνική γραμμή βοήθειας : 
Δευτέρα ως Κυριακή  10πμ-1μ.μ. και 5μ.μ.-7μ.μ. στα τηλέφωνα: 2661361122, 2661361124
 
Γραμμή Τηλεδιάσκεψης:
Θα γίνεται παραπομπή κατόπιν αξιολόγησης