Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

90 νέοι ΚΑΔ στους κλάδους που πλήττονται - Όλη η λίστα

ΚΑΔ
24 Μαρτίου 2020 / 18:29

ΑΘΗΝΑ. Στη δημοσιότητα έδωσε σήμερα το υπουργείο Οικονομικών τα στοιχεία 90 νέων κλάδων που θεωρούνται επιλέξιμοι για να λάβουν τα ευεργετικά βοηθήματα

για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα, το υπουργείο Οικονομικών ανταποκρινόμενο σε αιτήματα παραγωγικών φορέων, αλλά και εξετάζοντας στοιχεία που αφορούν στο τζίρο συγκεκριμένων επιχειρήσεων και επαγγελμάτων δημοσιοποίησε σήμερα νέους Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριότητας (ΚΑΔ) κλάδων που πλήττονται από την εξάπλωση του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με το υπουργείο υπολογίζεται ότι περιλαμβάνονται περί τις 600.000 ιδιωτικές επιχειρήσεις με 1.200.000 μισθωτούς και μηνιαίο τζίρο περί τα 8,3 δισ. ευρώ, όπως και 550.000 ελεύθεροι επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενοι και ιδιοκτήτες ατομικών επιχειρήσεων.

Καλύπτεται με αυτό τον τρόπο, για τον μήνα Μάρτιο, ένα σημαντικό κομμάτι του ενεργού πληθυσμού της χώρας που πλήττεται, ιδιαίτερα τις δύο τελευταίες εβδομάδες.

«Προφανώς η κατάσταση στην πραγματική οικονομία έχει επιδεινωθεί ραγδαία τις τελευταίες ημέρες. Και συνεχίζει να επιδεινώνεται. Γι’ αυτό, από την επόμενη εβδομάδα, θα διευρυνθεί σημαντικά το πλαίσιο προστασίας», αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών.

Δείτε εδώ όλους τους ΚΑΔ που εντάσσονται, συμπεριλαμβανομένων των νέων