Μόνον με εκκαθαριστικό εφορίας θα ταξιδεύουν στα νησιά οι μόνιμοι κάτοικοι (video)

Μόνον με εκκαθαριστικό εφορίας θα ταξιδεύουν στα νησιά οι μόνιμοι κάτοικοι (video)

ΑΘΗΝΑ. Σε μια προσπάθεια να αποτραπεί η διασπορά του κορωνοϊού, και μετά τα σημερινά φαινόμενα μαζικής εξόδου από τα αστικά κέντρα,

20
Μαρτίου / 2020

ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ανακοίνωσε ότι από αύριο 21/3/2020, θα επιτρέπεται η μετάβαση στα νησιά μόνο για τους μονίμους κατοίκους. Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ. Πλακιωτάκης διευκρίνισε ότι η μόνιμη κατοικία αποδεικνύεται με την προσκόμιση της φορολογικής δήλωσης ή του εκκαθαριστικού της εφορίας. Ο έλεγχος, όπως ανέφερε ο υπουργός, θα γίνεται κατά την επιβίβαση στο πλοίο.Αναμένεται η έκδοση των σχετικών αποφάσεων όπου θα ορίζεται αναλυτικά το πεδίο εφαρμογής, οι περιορισμοί αλλά και οι εξαιρέσεις (ένοπλες δυνάμεις, υγειονομικοί φορείς, εργαζόμενοι).

Ειδικότερα στο μήνυμα του ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, τονίζει τα εξής:

«Όπως γνωρίζετε η κυβέρνηση λαμβάνει όλα τα μέτρα που μπορούν να συμβάλλουν στον περιορισμό της πανδημίας του COVID 19. Το βασικό μήνυμα είναι "Μένουμε σπίτι" και περιορίζουμε, στις απολύτως αναγκαίες, τις μετακινήσεις μας ώστε να προστατεύουμε τους εαυτούς μας αλλά και τους συμπολίτες μας.

Στο πλαίσιο αυτό, μετά από συνεργασία με τον Υφυπουργό Πολίτικης Προστασίας κ. Χαρδαλιά, από τις 6 το πρωί της 21ης Μαρτίου 2020, επιτρέπεται η μετάβαση στα νησιά με πλοία της ακτοπλοΐας ΜΟΝΟ των μόνιμων κατοίκων τους. Τα όποια δρομολόγια εκτελούνται λοιπόν αφορούν μόνιμους κατοίκους για τους απολύτως αναγκαίους λόγους και την τροφοδοσία των νησιών καθώς κι εκείνους που θέλουν να αναχωρήσουν από τα νησιά.

Με τον τρόπο αυτό προστατεύουμε τους κατοίκους των νησιών μας. Όπως τόνισε και ο Πρωθυπουργός στο μήνυμά του, Όσο πιο μικρό είναι το νησί όπου κάποιος πιστεύει ότι θα καταφύγει για να προστατευθεί, τόσο πιο δύσκολη, αν όχι αδύνατη, θα είναι και η περίθαλψή του αν αρρωστήσει εκεί. Δείχνουμε λοιπόν κοινωνική υπευθυνότητα. Εμποδίζουμε την εξάπλωση της πανδημίας. "Μένουμε σπίτι"», καταλήγει ο κ. Πλακιωτάκης.