Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εκπαιδευτική εκδρομή στο Βιντίν, Βουλγαρία – Erasmus+

Βιντίν
04 Μαρτίου 2020 / 09:56
Ελένη Κορωνάκη

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το 1ο Γυμνάσιο Κέρκυρας, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος ΄Α handful of trade is a handful

of gold in contemporary Europe' ταξίδεψε στο Βιντίν της Βουλγαρίας. H ομάδα είχε την ευκαιρία να επισκεφτεί την πιο σημαντική πόλη της βορειοδυτικής Βουλγαρίας, το πρώτο μεγάλο λιμάνι του ποταμού Δούναβη στο βουλγαρικό έδαφος και σημαντικό οδικό και σιδηροδρομικό κόμβο.
Οπως τόνισαν: "Είχαμε επίσης την ευκαιρία να γνωρίσουμε ένα διαφορετικό σχολείο και να συνεργαστούμε με μαθητές από τη Ρουμανία, την Ιταλία, τη Σλοβακία. Το θέμα πάνω στο οποίο συνεργάστηκαν οι μαθητές αφορούσε το επαγγελματικό τους μέλλον σε μια Ευρώπη που αλλάζει. Τα επαγγέλματα του μέλλοντος είναι ένα κρίσιμο θέμα, ιδιαίτερα σημαντικό για τους νέους πολίτες χωρών που βίωσαν  και συνεχίζουν να βιώνουν έντονα την οικονομική κρίση, το δημογραφικό αποδεκατισμό και την ανεργία.
Ήταν πραγματικά ένα εκπαιδευτικό ταξίδι που  έδωσε τη δυνατότητα στα παιδιά μας να εκτιμήσουν την αξία της γνώσης και της συνεργασίας και να διευρύνουν ακόμη περισσότερο τους ορίζοντές τους".

Ελένη Κορωνάκη

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.