Με σακάκι από πλαστικές συσκευασίες η Μαρία Δρυ στο δημοτικό συμβούλιο

Fashion και zero waste statement μαζί!

25
Φεβρουαρίου / 2020

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με μια ξεχωριστή εμφάνιση κατέφθασε στη συνεδριακή αίθουσα του Μον Ρεπό η δημοτική σύμβουλος του συνδυασμού "Κέρκυρα 180", προσελκύοντας τα βλέμματα το παρισταμένων. Είχε έναν σοβαρό λόγο. Ήταν η μέρα που επρόκειτο να συζητηθεί η πρόταση της διαχείρισης απορριμμάτων στη βάση της zero waste  φιλοσοφίας.  

Η Κέρκυρα έχει ζήσει εφιαλτικές στιγμές τα τελευταία χρόνια, μέσα στην κόλαση των σκουπιδιών. Εκτός από τις μύριες όσες πληγές, η περιπέτεια αυτή είχε μία και μοναδική καλή συνέπεια. Την αφύπνιση των πολιτών προς την κατεύθυνση της ανακύκλωσης και της διαλογής στην πηγή. Δεκάδες πράσινες γωνιές και πρωτοβουλίες δημιουργήθηκαν εθελοντικά, με κατάθεση ψυχής, χρόνου και εργασίας από ευαισθητοποιημένους πολίτες. Τα αποτελέσματα αυτής της ευαισθητοποίησης και του εθελοντισμού φάνηκαν εξάλλου στις προεκλογικές υποσχέσεις όλων των συνδυασμών, που ευαγγελίζονταν την «πράσινη» διαχείριση απορριμμάτων-και ανταμείφθηκαν αναλόγως με μια θέση στο δημοτικό συμβούλιο. 
Στη συνεδρίαση της Δευτέρας, το θέμα της υιοθέτησης της zero waste φιλοσοφίας, πρότειναν τέσσερις παρατάξεις: Του Γιώργου Καλούδη, του Χρύσανθου Σαρλή και οι «μονοπρόσωπες» της Μαρίας Δρυ και του Σπύρου Πουλή.Κάπως έτσι σκεπτόμενη, η δημοτική σύμβουλος του συνδυασμού «Κέρκυρα 180» δεν αρκέστηκε στην εισήγηση. Έδωσε σάρκα και οστά στη φιλοσοφία της επαναχρησιμοποίησης, φορώντας ένα ζακετάκι φτιαγμένο από τις πλαστικές συσκευασίες νερού που όλοι οι Κερκυραίοι χρησιμοποιούμε καθημερινά- ελέω προβλήματος ύδρευσης.Αν κοιτάξει κανείς προσεκτικά θα θυμηθεί ότι ήταν το «πεσελί» της κερκυραϊκής παραδοσιακής φορεσιάς που δημιούργησε το περσινό καρναβάλι η πρωτοβουλία της Πράσινης Γωνιάς Σινιών, και έκανε το γύρο του διαδικτύου. Πλαστικό είναι εξάλλου, για τουλάχιστον 500 χρόνια, δεν θα πάθει απολύτως τίποτα…

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ