Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Και τα δέματα της Λευκίμμης στην Κοζάνη, διαβεβαιώνει ο Γραφάκος

Μεταφορά Απορριμμάτων
15 Ιανουαρίου 2020 / 10:30
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

ΑΘΗΝΑ. Σε "τετ α τετ" μεταβλήθηκε τελικά η προγραμματισμένη σύσκεψη του Γ.Γ. Διαχείρισης Αποβλήτων Μανώλη Γραφάκου με τους τρεις βουλευτές Κέρκυρας.

Στη συνάντηση παρουσιάστηκε μόνον ο ένας, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αυλωνίτης. Ο βουλευτης του ΚΙΝΑΛ Δημήτρης Μπιάγκης είναι ασθενής, ενώ ο βουλευτής της ΝΔ Στέφανος Γκίκας, απλώς (;) ειδοποίησε ότι δεν θα παρευρεθεί. Εξάλλου είναι γνωστό ότι οι σχέσεις του με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι οι καλύτερες...
Όπως και να 'χει, ο γ.γ. Διαχείρισης Αποβλήτων Μανώλης Γραφάκος ενημέρωσε εκτενώς τον Αλέκο Αυλωνίτη για τα κρισιμότερα ζητήματα:
Μέχρι την Παρασκευή, θα έχει εγκριθεί από την Ενιαία Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων, η πρόταση του ΦΟΔΣΑ για τη μεταφορά στην Κοζάνη. Αυτό που υπογράμμισε ο Μ. Γραφάκος είναι ότι παρατηρείται σημαντική καθυστέρηση από τους Δήμους στη δημιουργία των υποδομών που θα αποτελέσουν το πρώτο στάδιο της διαδικασίας μεταφοράς, δηλαδή τους σταθμούς μεταφόρτωσης, τις ΜΕΒΑ (Μονάδες Επεξεργασίας Βιοαποβλήτων) καθώς και της ανακύκλωσης, για μείωση του όγκου των σκουπιδιών.
Το "αγκάθι" της υπόθεσης βρίσκεται στην ανισότητα των ανταποδοτικών τελών μεταξύ των τριών Δήμων καθώς και το αν θα βρεθεί τελικά η φόρμουλα να αποφευχθεί μια δραματική άυξηση των τελών, μέσω χρηματοδότησης της Περιφέρειας.
Επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ του enimerosi.com, ο Μανώλης Γραφάκος ενημέρωσε τον Αλέκο Αυλωνίτη ότι τα δέματα της Λευκίμμης θα μεταφερθούν και αυτά στην Κοζάνη. Όσον αφορά το εργοστάσιο επεξεργασίας απορριμμάτων της Κέρκυρας, η προκήρυξη του διεθνούς διαγωνισμού αναμένεται στα τέλη Ιανουαρίου ή αρχές Φεβρουαρίου, με αρκετούς ενδιαφερόμενους αναδόχους, ενώ θα ακολουθήσει η διαδικασία που προβλέπεται με τα χρονικά περιθώρια των ενστάσεων κ.λπ.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.