Εγκαινιάστηκε η έκθεση κεραμικής της Αγαλίδας Μάνεση

Εγκαινιάστηκε η έκθεση κεραμικής της Αγαλίδας Μάνεση

ΚΕΡΚΥΡΑ. Εγκαινιάστηκε την Πέμπτη στην Πινακοθήκη του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων η έκθεση κεραμικής της Αγαλίδας Μάνεση

22
Νοεμβρίου / 2019

με την οποία ολοκληρώνεται το εκθεσιακό πρόγραμμα του 2019.
Η Κερκυραία εικαστικός Αγαλίς Μάνεση, με σπουδές Κεραμικής στο Central School of Art του Λονδίνου, αντλεί την θεματολογία της όχι μόνο από κλασικά θέματα αλλά και από έργα τέχνης που συναντώνται σε μουσεία, εκκλησίες, καθώς και από στιγμές της καθημερινής ζωής.
Διατηρώντας το προσωπικό της εργαστήριο τόσο στην Κέρκυρα όσο και στο Λονδίνο, έχει πραγματοποιήσει εκθέσεις σε τακτά χρονικά διαστήματα στην Μεγάλη Βρετανία, έχει εκθέσει στην Ιρλανδία, τη Γαλλία και τη Γερμανία, ενώ τον Οκτώβριο έλαβε μέρος στην Έκθεση Σύγχρονης Τέχνης του Φεστιβάλ Πριμαρόλια 2019.


Έργα της βρίσκονται σε δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές, ενώ πρόσφατα αφιερώματα έκαναν το “New York Times Style Magazine” και το “Ceramic Review”.
Είναι μέλος του “Contemporary Applied Arts”, του “Craft Potters Association” και του “Maker for the New Craftsmen”. To 2019 εξελέγη “Brother of the Art Worker’s Guild”.
Η έκθεση με τίτλο “Ζωγραφίζοντας την άργιλο” που παρουσιάζεται στην Πινακοθήκη του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων, φιλοξενεί κεραμικά έργα που έχουν δημιουργηθεί με την τεχνική της Μαγιόλικα. Πήλινα δηλαδή αντικείμενα, που εμβαπτίζονται σε μείγμα γυαλιού και κατόπιν ζωγραφίζονται με μίγματα από μεταλλικά οξείδια, χαλκό και άλλα ορυκτά.
Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 10 Ιανουαρίου 2020, με είσοδο ελεύθερη για το κοινό.