Τετάρτη 24.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Το αυγό του Κολόμβου!

editorial
30 Οκτωβρίου 2019 / 15:53

Με την ελπίδα ότι δεν θα χρειαστεί να ξαναγράψουμε τα ίδια και τα ίδια πράγματα, η κερκυραϊκή κοινή γνώμη υποδέχεται την απόφαση για την προσωρινή, έκτακτη και επείγουσα μεταφορά εκτός Κερκύρας των σκουπιδιών και πάντως μέχρι τη δημιουργία της Μονάδας και του χώρου για την ταφή του υπολείμματος επί κερκυραϊκού εδάφους.

Μετά ταύτα, είναι σίγουρο πως θα αναρωτιέται ο Νικολούζος, γιατί εγκαταλείφθηκε να επωμιστεί τη χλεύη αλλά και τις ποινές που του μαύρισαν τη ψυχή ενώ δημιούργησαν ατμόσφαιρα νοσηρού αδιεξόδου και δυσφήμισης στην Κέρκυρα, τους Παξούς και τα Διαπόντια. Ας είναι, η ψυχούλα του το ξέρει.
Η διοίκηση ΣΥΡΙΖΑ εγκλωβισμένη επί του προκειμένου στον οπορτουνισμό της, κινήθηκε ως εκκρεμές από τη θεωρία της χαρτοπετσέτας στη σιδηρά πυγμή, ανίκανη να αντιληφθεί την πολιτικότητα και τις διαστάσεις του προβλήματος. Έτσι επωμίστηκε και όλες τις ακροβασίες των πολλών προηγούμενων και εν πάση περιπτώσει και … μη χειρότερα.
Στον καιρό του σήμερα επιστρέφοντας, εξακολουθεί το αγκάθι της διαχείρισης των σάπιων σκουπιδιών σε Τεμπλόνι και Λευκίμμη, που η μοίρα τους είναι να ταφούν με υγειονομικό τρόπο, εδώ ή αλλού. Οι εγκαταστάσεις στον άπλετο χώρο της δυτικής Μακεδονίας θα αποτελέσουν και γι’ αυτό μια λύση.
Με τούτα και με ‘κείνα, θα αναθεωρηθεί επιτέλους ο γραφειοκρατικά και χωρίς τις πολιτικές προϋποθέσεις, προσχηματικός ΠΕΣΔΑ, η υποστήριξη του οποίου κατάπιε τουλάχιστον προς το παρόν, τις πολιτικές καριέρες των διοικούντων.
Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, με τη χθεσινή της απόφαση, υπερέβη και τις πλέον μαξιμαλιστικές διεκδικήσεις, υποσχόμενη τη μεταφορά των σκουπιδιών «δημοσία δαπάνη», κάτι που μοιάζει too good to be true.
Οι Κερκυραίοι που ως απάντηση στην περιβαλλοντική κρίση, ανέπτυξαν πολλές πρωτοβουλίες συλλογής ανακυκλώσιμων υλικών, θα αποδειχθούν οι εγγυητές μιας νέας αρχής στην υπόθεση υπό την προϋπόθεση να αφήσουμε πίσω τον κακό μας εαυτό.