Τι ζήτησε ο Δήμαρχος Νότιας Κέρκυρας από τον γ.γ. Διαχείρισης Αποβλήτων

Τι ζήτησε ο Δήμαρχος Νότιας Κέρκυρας από τον γ.γ. Διαχείρισης Αποβλήτων

ΚΕΡΚΥΡΑ. «Υπάρχει ανοικτός δίαυλος επικοινωνίας με την κυβέρνηση» είπε στο enimerosi.com ο Δήμαρχος Νότιας Κέρκυρας Κώστας Λέσσης.

14
Οκτωβρίου / 2019

Ο κ. Λέσσης συναντήθηκε την περασμένη Τετάρτη με τον Γενικό Γραμματέα Διαχείρισης Αποβλήτων, Μανώλη Γραφάκο και του "άνοιξε τα χαρτιά του". Έθεσε ευθέως μια σειρά από ζητήματα, τα οποία χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης από την Κυβέρνηση. Υπενθυμίζεται ότι στον νεοσυσταθέντα Δήμο Νότιας Κέρκυρας, βρίσκεται ο ΧΥΤΑ Λευκίμμης με χιλιάδες τόνους δεματοποιημένων απορριμμάτων που μεταφέρθηκαν εκεί από τον ΧΥΤΑ Τεμπλονίου - συνοδεία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων...

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Δήμαρχος Νότιας Κέρκυρας συναντάται με τον γενικό γραμματέα ούτε, όπως λέει, θα είναι η τελευταία. «Θα γίνουν και άλλες συναντήσεις, συζητάμε και ακούει τα αιτήματά μας: Απομάκρυνση δεμάτων και αποκατάσταση του ΧΥΤΑ στα Μεσοράχια, μεταφορά απορριμμάτων εκτός Κέρκυρας, χρηματοδότηση για αγορά κάδων και ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού, χρηματοδότηση για δημιουργία σταθμών μεταφόρτωσης και πράσινων σημείων, κατασκευή μία μικρής μονάδας κοσμποστοποίησης, προμήθεια οικιακών κομποστοποιητών και για ξενοδοχειακές μονάδες. Ξεκαθάρισα επίσης ότι ο ΧΥΤΑ δεν πρέπει να λειτουργήσει».

Προς το παρόν ο Γενικός Γραμματέας ακούει με ενδιαφέρον και καταγράφει τα αιτήματα, τα οποία θεωρεί δίκαια, όπως λέει ο κ. Λέσσης. «Δεν δεσμεύτηκε σε κάτι, αλλά το σημαντικό είναι ότι υπάρχει ανοικτός δίαυλος επικοινωνίας», υπογραμμίζει ο Δήμαρχος Νότιας Κέρκυρας.  

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ