Αγανακτισμένη αναπληρώτρια: «Ας μείνουν τα παιδιά σας χωρίς καθηγητές»

Αγανακτισμένη αναπληρώτρια: «Ας μείνουν τα παιδιά σας χωρίς καθηγητές»

Η αντίδραση της αναπληρώτριας καθηγήτριας μόλις άκουσε να της ζητούν ενοίκιο 1.500€ στη Σαντορίνη για σπίτι 40 τ.μ. «δοκίμασε» τα αντανακλαστικά της Υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως

04
Οκτωβρίου / 2019

ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ.  Το πρόβλημα στέγασης αλλά και τα πολύ ακριβά ενοίκια που καλούνται να πληρώσουν όσοι αναζητούν μόνιμο σπίτι σε τουριστικές περιοχές, ανέδειξε η ανάρτηση μιας αναπληρώτριας καθηγήτριας, η οποία αναζήτησε κατάλυμα στη Σαντορίνη.

Συγκεκριμένα, η καθηγήτρια έγραψε στον λογαριασμό της στο Twitter, ότι ένα σπίτι 40 τ.μ. είχε 1500 ευρώ ενοίκιο, σχολιάζοντας ότι «εξαιτίας της αισχροκέρδειας σας ας μείνουν τα παιδιά σας χωρίς καθηγητές».
Η ανάρτηση έγινε αμέσως viral, όμως επειδή η καθηγήτρια δέχθηκε και αρνητικά σχόλια, επανήλθε γράφοντας τα εξής:

«Επειδή μου κάνατε επίθεση και κάποιοι στα dm. Να πω το εξής. Οι αναπληρωτές ξεσπιτωνόμαστε κάθε χρόνο τελευταία στιγμή, να αποδεχθούμε μια θέση σε μια περιοχή όπου δεν ξέρουμε κανέναν και τίποτα, ούτε καν αν θα βρούμε θέση. Παρουσιαζόμαστε σε Δευτεροβάθμιες που δεν μας λένε επιτόπου πού θα μας τοποθετήσουν. Και όλα αυτά γιατί μας θεωρούν αναλώσιμους. Και εγώ προσωπικά είμαι σε προνομιακή θέση, διότι δεν αφήνω πίσω παιδιά και άνδρα, και έχω δύο γονείς που μπορούν να με στηρίξουν οικονομικά.

Κύριοι, κυρίες, όλοι εσείς που με ευκολία κρίνετε και κατακρίνετε θα αφήνατε κάθε χρόνο το σπίτι και την οικογένειά σας με προορισμό το άγνωστο; Θα το κάνατε; Δεν είμαστε επαίτες. Επιστήμονες είμαστε που ερχόμαστε να διδάξουμε τα παιδιά σας. Λίγος σεβασμός δεν βλάπτει. Δυστυχώς γίνεται παντού. Δεν αφορά έναν άνθρωπο. Δυστυχώς, γίνεται σε όλους. Αγαπώ τη δουλειά μου, όπως εσείς τη δική σας. Γι′ αυτό το παλεύω. Σεβαστείτε το».

Η απάντηση Κεραμέως

Η ανάρτηση προκάλεσε την παρέμβαση της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως, η οποία απάντησε ότι «Είμαστε σε επικοινωνία από την αρχή της περιόδου με τις Δημοτικές Αρχές, και δη στις περιοχές με έντονη τουριστική κίνηση, δεδομένων των δυσκολιών στην εξεύρεση στέγης σε λογικά οικονομικά πλαίσια» για να προσθέσει αργότερα ότι «Μόλις ξαναμίλησα με τον δήμαρχο Σαντορίνης και 1) θα δοθεί ειδικό επίδομα, ενισχυμένο από πέρυσι, στους αναπληρωτές για τον σκοπό αυτό και 2) έχει ζητηθεί η συνδρομή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων για την εξεύρεση κατοικιών».Η καθηγήτρια στη συνέχεια σχολίασε ότι το πρόβλημα υπάρχει και σε άλλα νησιά, με πολλούς συναδέλφους να αντιμετωπίζουν παρόμοια κατάσταση