Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ξανά στο Υπ. Εσωτερικών για την έλλειψη προσωπικού, η Δήμαρχος Κέρκυρας

Υπουργείο Εσωτερικών
12 Σεπτεμβρίου 2019 / 10:13
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

ΑΘΗΝΑ. Η ανεπαρκής στελέχωση των νέων δήμων της Κέρκυρας δεν είναι η πρώτη φορά που συζητείται στο υπουργείο Εσωτερικών.

Υπενθυμίζεται ότι η Μερόπη Υδραίου είχε θέσει το ίδιο θέμα και σε άλλη συνάντησή της στο Υπουργείο, με τον υφυπουργό Θ. Λιβάνιο, ο οποίος είχε δείξει να κατανοεί την κρισιμότητα του θέματος για τους νεοσύστατους δήμους. Οι αναμενόμενες ενισχύσεις ωστόσο έχουν παραμείνει στο επίπεδο των προσδοκιών. 
Την Τρίτη το μεσημέρι, η  Δήμαρχος Κεντρικής  Κέρκυρας συναντήθηκε στην  Αθήνα με τον Υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο. 
Στην συνάντηση η κ. Υδραίου, επανέλαβε στον Υπουργό, την ανάγκη άμεσης ενίσχυσης σε προσωπικό  των τριών Δήμων της Κέρκυρας. Ζήτησε επίσης ν΄ ανοίξει  κατ΄ εξαίρεση η κινητικότητα και να δοθεί έκτακτη χρηματοδότηση για την προμήθεια  μηχανικού εξοπλισμού στους Δήμους, που προήλθαν από την διάσπαση του ενιαίου Δήμου Κέρκυρας.
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.