Η Ένωση Γονέων & Κηδεμόνων καλεί σύσκεψη για το πρόβλημα της δίχρονης προσχολικής αγωγής

Η Ένωση Γονέων & Κηδεμόνων καλεί σύσκεψη για το πρόβλημα της δίχρονης προσχολικής αγωγής

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η Ένωση Γονέων & Κηδεμόνων Κέρκυρας εκφράζει τη βαθύτατη ανησυχία αλλά και διαφωνία της σχετικά με τις αρνητικές εξελίξεις

28
Aυγούστου / 2019

που αφορούν την αναστολή της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής στο Δήμο Κεντρικής Κέρκυρα & Διαποντίων Νήσων.
Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, που υπογράφουν ο πρόεδρος Μάνθος Γισδάκης και ο γραμματέας Γιάννης Πελάης, «με ευθύνη της προηγούμενης και τωρινής κυβέρνησης αλλά και του Δήμου Κέρκυρας εκατοντάδες παιδιά και οι οικογένειές τους δεν ξέρουν που και αν θα πάνε τα παιδιά τους στις αντίστοιχες δομές!
Η αδυναμία να πάνε τα προνήπια σε δημόσια νηπιαγωγεία οδηγεί τα παιδιά αυτά στους παιδικούς σταθμούς με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος «καραμπόλας» που αφορά παιδιά που ήδη έχουν εγγραφτεί σε αυτούς.
Κρίνοντας ως απαράδεκτη αυτή την κατάσταση και συμμεριζόμενοιτην αγωνία των γονέων που ξαφνικά τα παιδιά τους "πετιούνται" έξω απότα νηπιαγωγεία και τους Παιδικούς Σταθμούς, πήραμε την πρωτοβουλία και καλούμε ευρεία σύσκεψη την Πέμπτη 29/8 στις 11.30 στο Μαράσλειο. Στην σύσκεψη αυτή έχουμε καλέσει να παραβρεθεί τόσο η απερχόμενη όσο και η νέα Δημοτική Αρχή ώστε να απαντήσουν στο πιο είναι το σχέδιο και οι προτάσεις τους έτσι ώστε τελικά να εφαρμοστεί από φέτος η δίχρονη υποχρεωτική αγωγή.
Καλούμε τους γονείς ή ΔΣ Συλλόγων Γονέων, τους εκπαιδευτικούς που έρχονται αντιμέτωποι με τις συνέπειες αυτής της απόφασης, να παρευρεθούν ώστε να διεκδικήσουμε από κοινού για τα παιδιά μας το αυτονόητο δικαίωμα στη δημόσια δωρεάν παιδεία».