Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αντίθετοι με την ανακοίνωση του Σωματείου των Εργαζομένων στη ΔΕΥΑΚ δηλώνουν τα μέλη Ανδρέας Σουέρεφ και Σπύρος Κουρσάρης

ΔΕΥΑΚ
28 Αυγούστου 2019 / 06:43
Ελένη Κορωνάκη

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σε συνέχεια του «σίριαλ» Εργατικού Κέντρου και ΔΕΥΑΚ, εκδόθηκε η πέμπτη κατά σειρά ανακοίνωση, αυτή τη φορά από τα μέλη της Διοίκησης του Σωματείου εργαζομένων της ΔΕΥΑΚ

Ανδρέας Σουέρεφ και Σπύρος Κουρσάρης με ανακοίνωσή τους δήλωσαν: «Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι έχει δημοσιευτεί στον τοπικό τύπο ανακοίνωση του Διοικητικού  Συμβουλίου των εργαζομένων της ΔΕΥΑΚ σε βάρος της προσωρινής διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας. 
Η έκπληξή μας οφείλεται στο γεγονός ότι ουδέποτε συγκλήθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο των εργαζομένων της ΔΕΥΑΚ για την έκδοση αυτής της ανακοίνωσης. Για το θέμα αυτό δηλώνουμε ότι θα ζητήσουμε εξηγήσεις ενώπιων του Διοικητικού Συμβουλίου από τον πρόεδρο και τον γραμματέα.  
Όσο για το περιεχόμενο της ανακοίνωσης δηλώνουμε την πλήρη και κάθετη αντίθεσή μας.  
τα μέλη της Διοίκησης
Αντρέας Σουέρεφ 
Σπυρίδων Κουρσάρης»


Με επίδικο την έγκαιρη ή όχι επιστροφή του Γιάννη Χαλικιόπουλου (πρώην προέδρου του Εργατικού Κέντρου) στην εργασία του στη ΔΕΥΑΚ, ανακοινώσεις εξέδωσαν:
- το Εργατικό Κέντρο,
- ο Γιάννης Χαλικιόπουλος, με επιστολή του στην Ενημέρωση,
- ο Γενικός Διευθυντής της ΔΕΥΑΚ Κώστας Αλαμάνος,
- ο πρόεδρος του ΔΣ των εργαζομένων της ΔΕΥΑΚ, 
και τώρα τα μέλη του ΔΣ του ΔΣ των Εργαζομένων Αντρέας Σουέρεφ και Σπυρίδων Κουρσάρης. Κάθε μια από δύο πλευρές ισχυρίζεται ότι η άλλη ψεύδεται.
Ο Αντρέας Σουέρεφ, μέλος του ΔΣ των εργαζομένων, μιλώντας στο enimerosi.com, ανέφερε ότι ουδέποτε συγκλήθηκε το διοικητικό συμβούλιο, για να λάβει την απόφαση της ανακοίνωσης εναντίον του Εργατικού Κέντρου: «Για να αποφασίσουμε, θα πρέπει να γνωρίζουμε τι στοιχεία έχουν και οι δύο πλευρές, εξάλλου και το Σωματείο της ΔΕΥΑΚ, μέλος του Εργατικού Κέντρου είναι».    


Ελένη Κορωνάκη

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.