Αντίθετοι με την ανακοίνωση του Σωματείου των Εργαζομένων στη ΔΕΥΑΚ δηλώνουν τα μέλη Ανδρέας Σουέρεφ και Σπύρος Κουρσάρης

Αντίθετοι με την ανακοίνωση του Σωματείου των Εργαζομένων στη ΔΕΥΑΚ δηλώνουν τα μέλη Ανδρέας Σουέρεφ και Σπύρος Κουρσάρης

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σε συνέχεια του «σίριαλ» Εργατικού Κέντρου και ΔΕΥΑΚ, εκδόθηκε η πέμπτη κατά σειρά ανακοίνωση, αυτή τη φορά από τα μέλη της Διοίκησης του Σωματείου εργαζομένων της ΔΕΥΑΚ

28
Aυγούστου / 2019

Ανδρέας Σουέρεφ και Σπύρος Κουρσάρης με ανακοίνωσή τους δήλωσαν: «Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι έχει δημοσιευτεί στον τοπικό τύπο ανακοίνωση του Διοικητικού  Συμβουλίου των εργαζομένων της ΔΕΥΑΚ σε βάρος της προσωρινής διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας. 
Η έκπληξή μας οφείλεται στο γεγονός ότι ουδέποτε συγκλήθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο των εργαζομένων της ΔΕΥΑΚ για την έκδοση αυτής της ανακοίνωσης. Για το θέμα αυτό δηλώνουμε ότι θα ζητήσουμε εξηγήσεις ενώπιων του Διοικητικού Συμβουλίου από τον πρόεδρο και τον γραμματέα.  
Όσο για το περιεχόμενο της ανακοίνωσης δηλώνουμε την πλήρη και κάθετη αντίθεσή μας.  
τα μέλη της Διοίκησης
Αντρέας Σουέρεφ 
Σπυρίδων Κουρσάρης»


Με επίδικο την έγκαιρη ή όχι επιστροφή του Γιάννη Χαλικιόπουλου (πρώην προέδρου του Εργατικού Κέντρου) στην εργασία του στη ΔΕΥΑΚ, ανακοινώσεις εξέδωσαν:
- το Εργατικό Κέντρο,
- ο Γιάννης Χαλικιόπουλος, με επιστολή του στην Ενημέρωση,
- ο Γενικός Διευθυντής της ΔΕΥΑΚ Κώστας Αλαμάνος,
- ο πρόεδρος του ΔΣ των εργαζομένων της ΔΕΥΑΚ, 
και τώρα τα μέλη του ΔΣ του ΔΣ των Εργαζομένων Αντρέας Σουέρεφ και Σπυρίδων Κουρσάρης. Κάθε μια από δύο πλευρές ισχυρίζεται ότι η άλλη ψεύδεται.
Ο Αντρέας Σουέρεφ, μέλος του ΔΣ των εργαζομένων, μιλώντας στο enimerosi.com, ανέφερε ότι ουδέποτε συγκλήθηκε το διοικητικό συμβούλιο, για να λάβει την απόφαση της ανακοίνωσης εναντίον του Εργατικού Κέντρου: «Για να αποφασίσουμε, θα πρέπει να γνωρίζουμε τι στοιχεία έχουν και οι δύο πλευρές, εξάλλου και το Σωματείο της ΔΕΥΑΚ, μέλος του Εργατικού Κέντρου είναι».    


Ελένη Κορωνάκη