Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Υδραίου: «Τραγικό να μείνουν παιδιά εκτός παιδικών σταθμών - Να δώσουμε voucher για ιδιωτικούς»

Παιδικοί Σταθμοί
02 Αυγούστου 2019 / 13:43

Το σοβαρό ενδεχόμενο να μείνουν πολλά παιδιά στην Κέρκυρα εκτός παιδικών σταθμών υπογράμμισε η Μερόπη Υδραίου στην κοινή σύσκεψη των Υπουργείων Εσωτερικών, Παιδείας και Εργασίας, στην Αθήνα

ΑΘΗΝΑ.  Παρούσα στην κοινή σύσκεψη των Υπουργείων Εσωτερικών, Παιδείας και Εργασίας, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, με θέμα την επίλυση του προβλήματος που έχει δημιουργηθεί με το πρόγραμμα της δίχρονης υποχρεωτικής εκπαίδευσης των προνηπίων, ήταν η νέα Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων, Μερόπη Υδραίου.

Η κα Υδραίου, στο δελτίο Τύπου, το οποίο εξέδωσε υπογραμμίζει το σοβαρό ενδεχόμενο να μείνουν εκτός παιδικών σταθμών πολλά παιδιά στην Κέρκυρα, καθώς η τοποθέτηση των προκάτ αιθουσών έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί από το τέλος του περασμένου Μάρτη.

Αναλυτικά στο δελτίο Τύπου της Μερόπης Υδραίου αναφέρονται τα εξής:

Το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στο νέο δήμο είναι τεράστιο αφού ενδέχεται να μείνουν πολλά παιδιά εκτός παιδικών σταθμών, από τη στιγμή που έπρεπε να είχαν εγκατασταθεί μέχρι τις 31 Μαρτίου επτά προκάτ αίθουσες μαζί με τον εξοπλισμό τους, για να λειτουργήσουν ως νηπιαγωγεία, μετά από πίστωση που είχε διατεθεί από το Υπουργείο Παιδείας τον Οκτώβριο του 2018.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Κέρκυρας έμεινε εκτός του προγράμματος δίχρονης υποχρεωτικής εκπαίδευσης την περασμένη χρονιά (ο μοναδικός δήμος στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, λόγω έλλειψης χώρων).

Η κα Μερόπη Υδραίου επισήμανε στη σύσκεψη το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο νέος δήμος και πρότεινε ως εναλλακτική λύση να δοθούν voucher σε όλα τα παιδιά που πληρούν τα κριτήρια για να μπουν σε ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς.

Σε δήλωση της τονίζει:

«Πριν ακόμα αρχίσει η θητεία μας, είμαστε αντιμέτωποι με ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα. Σαράντα ημέρες πριν ξεκινήσει η σχολική περίοδος, οι προκάτ αίθουσες δεν έχουν τοποθετηθεί ενώ οι κτιριακές δομές δεν επαρκούν. Ουσιαστικά γίνονται εγγραφές παιδιών χωρίς να υπάρχουν αίθουσες.

Άμεσα και μετά την επιστροφή μου στην Κέρκυρα θα έχω συνάντηση με την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και με τον κ. Νικολούζο, γιατί θα είναι τραγικό να μείνουν παιδιά εκτός του προγράμματος της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης.

Πρότεινα, ειδικά για την περίπτωση του νέου δήμου, να δοθούν voucher σε όλα τα παιδιά που πληρούν τα κριτήρια για να μπουν σε ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς.

Η νέα δημοτική αρχή είναι έτοιμη να στηρίξει οικονομικά τα εγχείρημα».