Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Φοβερή εμφάνιση και έβδομη θέση για τη Δόση

Στίβος
20 Ιουλίου 2019 / 17:11

ΜΠΟΡΟΣ (ΣΟΥΗΔΙΑ). Άκρως επιτυχημένη, παρά την έβδομη θέση, κρίνεται η παρουσία της Παναγιώτας Δόση στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20

που διεξάγεται στο Μπόρος της Σουηδίας.
Η αθλήτρια του ΑΟ Κέρκυρα στη σημαντικότερη μέχρι σήμερα συμμετοχή της σε μεγάλη διοργάνωση, «πέταξε» στο 1,84 μ., στον τελικό του άλματος εις ύψος και κατέλαβε την έβδομη θέση σε έναν εξαιρετικό τελικό, με επιδόσεις επιπέδου γυναικών.
Η Δόση ξεκίνησε με έγκυρα άλματα στο 1,75 μ. και 1,80 μ., ενώ στη συνέχεια πέρασε με την τρίτη προσπάθεια το 1,84 μ. ξεπερνώντας κατά ένα εκατοστό το προσωπικό ρεκόρ της.
Χαρακτηριστικό ήταν ότι, όπως και στον προκριματικό, έτσι και στον τελικό πανηγύρισε το πετυχημένο της άλμα με μία δυνατή κραυγή, εκφράζοντας την ανακούφιση και την χαρά της. Η Παναγιώτα, την οποία προπονεί ο πατέρας της, Θοδωρής Δόσης, συνέχισε τις προσπάθειες της στο 1,87 μ., όπου είχε πολύ καλά άλματα.
Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε αναμενόμενα, η φοβερή Γιαροσλάβα Μάχουτσικ από την Ουκρανία, πηδώντας στο 1,92 μ. και ακολούθησαν οι Ρωσίδες Χαλίκοβα και Σπιροντόνοβα με 1,90 μ. και 1,87 μέτρα.