Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Με τους Προέδρους και τα Δ.Σ. των τριών Φιλαρμονικών της πόλης συναντήθηκε ο υποψήφιος της ΝΔ Στέφανος Γκίκας

Στέφανος Γκίκας
02 Ιουλίου 2019 / 11:34

«Πηγή έμπνευσης, σεβασμού και πολιτιστικής δυναμικής οι Φιλαρμονικές μας»

Στο πλαίσιο των επαφών του κατά τον προεκλογικό αγώνα, ο υποψήφιος Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Στέφανος Γκίκας είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τους Προέδρους και τα Διοικητικά Συμβούλια και των τριών Φιλαρμονικών της πόλης και να συζητήσει μαζί τους θέματα που σχετίζονται με την λειτουργία τους και τις προοπτικές περεταίρω ανάπτυξης και ποιοτικής τους αναβάθμισης.

Ο Στέφανος Γκίκας μετά το τέλος των συναντήσεων και των επαφών με τα Διοικητικά Συμβούλια των Φιλαρμονικών δήλωσε:

«Θα ήθελα να εκφράσω και δημόσια τις ευχαριστίες μου προς τα Διοικητικά Συμβούλια και των τριών Φιλαρμονικών της πόλης, τόσο για την ουσιαστική και εποικοδομητική συζήτηση που είχαμε, όσο βεβαίως και για την τεράστια προσφορά τους στον τόπο μας και στην κερκυραϊκή νεολαία. Αυτό που συμβαίνει στο νησί μας, είναι ίσως μοναδικό στον κόσμο, γιατί οι Φιλαρμονικές μας είναι αυτά τα ιδρύματα που παρέχουν δωρεάν μουσική γνώση στη νεολαία του νησιού μας και κυρίως διαπαιδαγωγούν σωστά και κοινωνικοποιούν την νεολαία μας από την πρώτη στιγμή της ίδρυση τους.

Στο πλαίσιο αυτό  η Πολιτεία έχει σαφώς υποχρεώσεις απέναντι στα μουσικά μας και πολιτιστικά μας ιδρύματα, τις οποίες υποχρεώσεις δεν έχει αναγνωρίσει μέχρι τώρα, με μια μοναδική εξαίρεση, όταν ο αείμνηστος Πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης είχε επιχορηγήσει γενναία τις Φιλαρμονικές μας.


Έτσι λοιπόν επαναφέρω το αίτημα της τακτικής επιχορήγησης των Φιλαρμονικών μας, πόλεως και υπαίθρου, από την Πολιτεία, ως ελάχιστη αναγνώριση της προσφοράς τους. 
Άλλωστε και ο ίδιος ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και αυριανός Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τις επισκέψεις του στο νησί το τελευταίο έτος έχει δηλώσει ότι θα εξετάσει τρόπους ενίσχυσης των Φιλαρμονικών μας.

Στην συζήτηση με τα Διοικητικά Συμβούλια των Φιλαρμονικών μας ετέθη και το θέμα της απαράδεκτης εικόνας του Δημοτικού Θεάτρου και η αναγκαιότητα άμεσης ανακατασκευής του. Είναι επίσης ένα ζήτημα το οποίο θα το δούμε σε συνεργασία με την νέα Περιφερειάρχη και την νέα Δήμαρχο.

Οι Φιλαρμονικές μας αποτελούν το κυρίαρχο κομμάτι της πολιτισμικής και πολιτιστικής ιστορίας του τόπου μας, με βαθιές ρίζες και προεκτάσεις στην Κερκυραϊκή κοινωνία και είναι ύψιστο χρέος μας, ο καθένας μας από το δικό του μετερίζι να υποστηρίζει και να εξασφαλίζει με κάθε τρόπο και μέσο,  την συνέχιση τους και την αναβάθμιση της λειτουργίας τους».