Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ακυρώνεται η προσέγγιση του MSC OPERA - Παραμένει ακινητοποιημένο στη Βενετία

Βενετία
06 Ιουνίου 2019 / 11:13
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Οι ιταλικές αρχές διερευνούν ποινικές ευθύνες

ΒΕΝΕΤΙΑ. Τυχαίο γεγονός ή μηχανική βλάβη ήταν η αιτία που προκάλεσε το ατύχημα του κρουαζιερόπλοιου στο κανάλι Giudecca; Αυτό εξετάζεται τώρα από τις ιταλικές αρχές, οι οποίες -κατόπιν του θορύβου που δημιουργήθηκε διεθνώς- αναγκάστηκαν να παρέμβουν. Πλέον το κρουαζιερόπλοιο βρίσκεται ακινητοποιημένο στη Βενετία ενώ διερευνώνται ποινικές ευθύνες.
Το κρουαζιερόπλοιο MSC OPERA προσέκρουσε στην προκυμαία και σε τουριστικό πλοιάριο, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν πέντε άτομα, ωστόσο η αρχική πληροφόρηση ήταν ότι επρόκειτο για ζημιά.ήσσονος σημασίας. Μάλιστα σε ερώτημα του ΟΛΚΕ την επόμενη μέρα, η εταιρεία που το πρακτορεύει μετέφερε την ενημέρωσή της ότι το πλοίο θα καταπλεύσει στο λιμάνι της Κέρκυρας, σύμφωνα με το πρόγραμμα, δηλαδή την Παρασκευή 7 Ιουνίου. 
Σήμερα, με μια λακωνική επιστολή γνωστοποιήθηκε στον Οργανισμό Λιμένος Κέρκυρας  ότι ακυρώνεται η προγραμματισμένη άφιξη στην Κέρκυρα του κρουαζιερόπλοιου MSC OPERA την Παρασκευή 7 Ιουνίου. 

Πληθαίνουν οι φωνές διαμαρτυρίας

Στο μεταξύ πληθαίνουν οι υπογραφές κάτω από την ανακοίνωση του Gruppo 25 Aprile της Βενετίας - μέλους του Δικτύου Πολιτών ιστορικών πόλεων της Μεσογείου. Σε αυτήν ζητείται από τις αρχές να ορίσουν απόσταση ασφαλείας των κρουαζιεροπλοίων με σκοπό την προστασία των πόλεων και των μνημείων τους.

Την ανακοίνωση έχουν υπογράψει επτά συνολικά σύλλογοι ιστορικών πόλεων (με αλφαβητική σειρά):

Associazione Progetto Firenze (Φλωρεντία)

Σύλλογος ex-Artis - Πάφος (Κύπρος)

Gruppo 25aprile Venezia (Βενετία)

Regno di Candia (Κρήτη)

RICHeS- Rhodes International Culture & Heritage Society (Ρόδος) 

Σύλλογος San Giacomo (Κέρκυρα)

Save Cork City, Cork, (Ιρλανδία)

Udruga Grad (Ντουμπρόβνικ)




ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.