Πέταξε στα 13,61 η Σπυριδούλα Καρύδη

Πέταξε στα 13,61 η Σπυριδούλα Καρύδη

ΑΘΗΝΑ. Με λιγότερο από δύο χρόνια προετοιμασίας στο τριπλούν, η Σπυριδούλα Καρύδη «πετάει» κυριολεκτικά και φαίνεται

05
Ιουνίου / 2019

ότι είναι έτοιμη για σπουδαίες διακρίσεις. Η αθλήτρια του Κερκυραϊκού ΓΣ, που στα χέρια του Παύλου Σκορδίλη μεταμορφώθηκε σε κορυφαία Ευρωπαία αθλήτρια, έχοντας το καλύτερο ρεκόρ στην ηλικία της φέτος, δείχνει πανέτοιμη να πάει στο Πανευρωπαϊκό της Σουηδίας (18-21 Ιουλίου) και να κυνηγήσει ένα μετάλλιο, αν βρεθεί στη μέρα της, γιατί όχι το χρυσό.
Στην Καλλιθέα το απόγευμα της Τετάρτης 5/6 στο International Jumping Μeeting, ακόμη και ο προπονητής της, Παύλος Σκορδίλης δεν περίμενε ότι  θα έκανε νέο ατομικό ρεκόρ φέτος και μάλιστα με επίδοση που συγκαταλέγεται στις καλύτερες στον κόσμο. Είχε κάνει 13.48μ. πριν λίγες μέρες και αυτή τη φορά προσγειώθηκε στα 13.61μ. Φυσικά το άλμα αυτό δεν της δίνει μόνο αυτοπεποίθηση για τη συνέχεια, αλλά δικαιώνει και αυτήν και τον προπονητή της, που δούλεψαν πάρα πολύ φέτος κυρίως στη βελτίωση της τεχνικής, αφού το τριπλούν είναι ένα άθλημα που στηρίζεται πολύ στο κομμάτι αυτό.
Η Σπυριδούλα αυτήν τη στιγμή, αν και μόλις 18 χρόνων, δείχνει ότι τα επόμενα χρόνια θα είναι από τις κορυφαίες στην Ελλάδα και η διαδρομή της αποτελεί δικαίωση για τον Κερκυραϊκό ΓΣ, τον πρώτο της προπονητή, Κώστα Γκασιάλη και τον τωρινό, Παύλο Σκορδίλη.
Να σημειώσουμε ότι η Σπυριδούλα πλέον μπορεί να σκέφτεται ακόμη και το πανελλήνιο ρεκόρ Κ20, το οποίο είναι 13,86 μ. και ανήκει στη Βούλα Παπαχρήστου από το 2008. Δεύτερη στον σημερινό αγώνα ήταν η Βουλγάρα νεάνιδα, Αλεξάνδρα Νάτσοβα με 13,56 μ., που θα αποτελέσει μία από τις βασικές αντιπάλους της Καρύδη στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Μπόρας.

Σπύρος Πίκουλας