Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ξανά χωρίς πετρέλαιο θέρμανσης το ΕΑΚΚ: Το... μπαλάκι στα σωματεία, απ΄ τον Μακαντάνη

ΕΑΚΚ
17 Μαΐου 2019 / 18:04
ΗΛΙΑΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Έντονα παράπονα γονέων, γι’ ακόμη μια φορά, σχετικά με τις συνθήκες στο κολυμβητήριο

Στο επίκεντρο, το πετρέλαιο (θέρμανση). Με τον πρόεδρο του ΕΑΚΚ, Γ. Μακαντάνη, να παραδέχεται την ύπαρξη προβλήματος, πετώντας, όμως, το…μπαλάκι στα σωματεία.
Συγκεκριμένα, μιλώντας στην «Ε», τόνισε ότι προέκυψε η ανάγκη επιπλέον προσθήκης πετρελαίου (βάσει νόμου, κίνησης). Κόστος, κατ’ εκτίμηση, περίπου 2.000 ευρώ. Αφ’ ενός, όμως, ο εργολάβος, λόγω μιας οφειλής («επειδή ακόμη δεν μας έχουν δώσει τα λεφτά της επιχορήγησης») δε δέχτηκε να βάλει άλλο κι αφ’ ετέρου, «τα τρία κολυμβητικά σωματεία, αν και εισπράττουν το μήνα 5 ευρώ / αθλητή για το ΕΑΚΚ, επίσης δεν μας έχουν αποδώσει». Παρά, πρόσθεσε, τις πιέσεις του προς αυτά («είναι και στη διοίκηση») κι ενώ ως ΕΑΚΚ «έχουμε ήδη διαθέσει περισσότερα χρήματα απ’ τα προβλεπόμενα για πετρέλαιο».
Το χρεωστικό Μακαντάνη «βλέπει» και σ’ ένα δεύτερο επίπεδο: την αντλία. «Την έχουν αγοράσει εδώ κι 7 μήνες, αλλά δεν συμφωνούν μεταξύ τους σχετικά με την τοποθέτησή της». Με αποτέλεσμα, λέει, «να καίμε 500 - 600 λίτρα την μέρα, όλο το χειμώνα, η μεγαλύτερο ποσότητα που έχουμε κάψει ποτέ. Αν η αντλία δούλευε το χειμώνα», συνεχίζει, «δεν θα φθάναμε εδώ που φθάσαμε. Θα καίγαμε πολύ λιγότερο».
Προσθέτοντας πως μόλις προ… ωρών ενημερώθηκε πως «αποφάσισαν να τη βάλουν, ώστε να δουλέψει τουλάχιστον η μικρή πισίνα, για τα μαθητικά προγράμματα». Κατά τον κ. Μακαντάνη, έτσι εξηγείται και το γεγονός ότι, πέρα απ’ την κατανάλωση του προβλεπόμενου, απ’ την επιχορήγηση, πετρελαίου («συν το παραπάνω που βάλαμε»), δεν έφθασαν ούτε οι 9 τόνοι, που προσέφεραν προ μηνών τα ΕΛ.ΠΕ.
Τέλος, σχετικά με καταγγελίες  για επιμέρους ζητήματα, επισήμανε:
▪ Η «τροφοδότηση» με χλώριο, γίνεται κανονικά από τον καθ’ ύλην αρμόδιο και τη συμβεβλημένη εταιρεία (ενώ «έχουμε στο πρόγραμμα το έργο χλωρίωσης»).
▪ Σχετικά με την καθαριότητα, η μόνιμη καθαρίστρια, που υπήρχε ζήτησε και πήρε μετάθεση στην Άρτα («είχε μικρό παιδί, ήταν από εκεί»). Υπάρχει, όμως, πάντα μια δεύτερη, «της οποίας παρατείναμε τη σύμβαση ως τον Δεκέμβριο», ενώ παράλληλα: 1. «Είναι να πάρουμε κάποιον ακόμη» και 2. «Υπάρχουν πάντα δυο - τρεις γενικών καθηκόντων, που συνδράμουν».
ΗΛΙΑΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ

Γεννήθηκε στην Κέρκυρα το 1978. Πτυχιούχος Φιλολογίας (Φιλοσοφική Σχ. Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, 2001) και δημοσιογραφίας (New York College, 2002), θήτευσε επί 12ετία στην Αθήνα, με κύριες αναφορές τις εφημερίδες Αθλητική Ηχώ (2001-’08) και Εξέδρα / Δ.Ο.Λ. (2008-‘11) συν σειρά συνεργασιών με ιστοσελίδες και περιοδικά. Επιστρέφοντας Κέρκυρα, διετέλεσε υπεύθυνος Γραφείου Τύπου στις ΠΑΕ ΑΟ Κέρκυρα και ΑΟ Κασσιώπης (Super League). Συνδημιουργός και αρχισυντάκτης των ιστοσελίδων Corfusports (2011) και Corfustories (2020), της εφημερίδας Corfupress / Corfusports (2016) και των free press mag. Corfu Magazine (2017) και Corfu Stories (2018), μετά τη συνεργασία του με την Καθημερινή Ενημέρωση (2019-’20), επέστρεψε στον όμιλο Ενημέρωση το ’21, λόγω… ΕΝ-The Magazine. Eίναι μέλος της ΕΣΗΕΑ και του ΠΣΑΤ (βραβείο «Χρ. Σβολόπουλος», 2010).