Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εξερεύνηση άγνωστου σπηλαίου της Κέρκυρας απ΄ τον Ολλανδό σπηλαιολόγο René van Vliet! (photos)

Σπήλαια
26 Απριλίου 2019 / 06:05

Μιλάει για τα ευρήματα και την μοναδική εμπειρία του

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την προηγούμενη εβδομάδα ο Ολλανδός σπηλαιολόγος René van Vliet άρχισε τη σπηλαιολογική έρευνά του στο νησί. Μιλώντας στο enimerosi.com, περιγράφει:μια μοναδική εμπειρία «Πρόσφατα επισκέφτηκα μαζί με τον Νίκο Γισδάκη ένα από τα πιο καταπληκτικά σπήλαια της Κέρκυρας.Το σπήλαιο λέγεται Πλατεσγούρνα και βρίσκεται στο χωριό Σπαρτύλας. Επειδή είναι κρυμμένο σε έναν ελαιώνα, χωρίς βοήθεια είναι αδύνατο να το βρει κανείς.


Μια ομάδα σταλαγμιτών μέσα στο σπηλαίο Πλατεσγούρνα


Έχει δύο μικρές εισόδους, αλλά μόνο μία από τις δύο εισόδους είναι προσβάσιμη. Μετά από ένα μικρό χώρο (ένα χολ), υπάρχει η κύρια αίθουσα του σπηλαίου εντυπωσιακής ομορφιάς. Το σπήλαιο Πλατεσγούρνα έχει πολλούς σταλακτίτες, διαφορετικές ομάδες σταλαγμιτών και κολώνες. Κάποιοι σταλαγμίτες είναι πολύ ψηλοί! Το σπήλαιο είναι εξαιρετικά ευάλωτο λόγω του μοναδικού και αδιαίρετου εσωτερικού του.


Ένας πολύ ψηλός σταλαγμίτης μέσα στο σπήλαιο

Εκεί ζουν Κερκυραϊκοί Σπηλαιόγρυλοι (Corfu cave cricket - Dolichopodasteriotisi), όχι νυχτερίδες».
Περισσοτερές πληροφορίες από τις σπηλιές της Κέρκυρας έχουν δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα του Speleo Corfu (www.speleocorfu.com).


Διάφορα κομμάτια παλαιών κεραμικών

Ο  René van Vliet θα ήθελε να ευχαριστήσει όλους όσοι τον βοήθησανΌπως λέει «Η επισκεψή του σπηλαίου αυτού έγινε με την ευγενική και σημαντικη βοήθεια του Νίκου Γισδάκη, της Αγγελικής Σγούρου, της Γιάννας Μιχαλά, Michelle Anthis, CanyonZone, Rodcle και Aventure Verticale». .