Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συνάντηση γνωριμίας του Δημάρχου με τον νέο Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης

Σαν Τζιάκομο
09 Απριλίου 2019 / 12:35

ΚΕΡΚΥΡΑ. Εθιμοτυπική επίσκεψη στο Δήμαρχο Κέρκυρας, Κώστα Νικολούζο, έκανε σήμερα το πρωί ο νέος Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Πέτρος Αγγελόπουλος, με την ευκαιρία ανάληψης των καθηκόντων του.

Οι κ.κ. Νικολούζος και Αγγελόπουλος συζήτησαν για τα γενικότερα θέματα που απασχολούν την εκπαίδευση στην Κέρκυρα και εμπίπτουν στις αρμοδιότητες του Δήμου, με σημαντικότερο το πρόβλημα των σχολικών υποδομών.
 
Αναφορικά με το πρόβλημα της σχολικής στέγης, ο Δήμαρχος ενημέρωσε τον κ. Αγγελόπουλο ότι ο Δήμος έχει αποστείλει φάκελο στο Υπουργείο Υποδομών για την κατασκευή τεσσάρων σχολείων μέσω ΣΔΙΤ (Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο, Σχολικό Κέντρο Κοντοκαλίου, Γυμνάσιο Λευκίμμης και ΕΠΑΛ Νότιας Κέρκυρας). Προσέθεσε δε ότι ολοκληρώνεται το σχολικό συγκρότημα Βραγανιώτικων (που θα λειτουργήσει από την επόμενη χρονιά), προχωράει ικανοποιητικά η κατασκευή του 4ου Λυκείου και είναι υπό ένταξη η προσθήκη αιθουσών στο Δημοτικό Σχολείο Γαστουρίου.

Στο πλαίσιο συζήτησης για τα προβλήματα σχολικής στέγης, οι κ.κ. Νικολούζος και Αγγελόπουλος αναφέρθηκαν στη δίχρονη υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση, που δεν έχει υλοποιηθεί ακόμη στην Κέρκυρα ελλείψει αιθουσών, και ο Δήμαρχος ενημέρωσε ότι έχουν ζητηθεί για το σκοπό αυτό αίθουσες προκάτ ώστε το πρόγραμμα να λειτουργήσει από την επόμενη σχολική χρονιά. 
Τέλος ο Δήμαρχος ενημέρωσε το Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης ότι το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε,  στη χθεσινή συνεδρίαση του, την απευθείας μίσθωση ακινήτου για τη  στέγαση του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου.

Ο κ. Αγγελόπουλος ζήτησε από το Δήμαρχο να καταβληθεί κάθε προσπάθεια για την κάλυψη των επισκευαστικών αναγκών των σχολείων τη νέα σχολική χρονιά και ο Δήμαρχος τον ενημέρωσε ότι αξιοποιούνται στο έπακρο τα σχετικά κονδύλια καθώς και ίδιοι πόροι του Δήμου.