«Η αντίδρασή μας για τα μνημεία ήταν ακαριαία» θυμίζει ο Δήμαρχος Κέρκυρας στη Μ. Υδραίου

«Η αντίδρασή μας για τα μνημεία ήταν ακαριαία» θυμίζει ο Δήμαρχος Κέρκυρας στη Μ. Υδραίου

ΚΕΡΚΥΡΑ. Τις άμεσες ενέργειες της δημοτικής αρχής, υπενθυμίζει ο Δήμαρχος Κώστας Νικολούζος

23
Ιανουαρίου / 2019

στην επικεφαλής της «Κερκυραίων Δήμος» Μερόπη Υδραίου, η οποία του καταλογίζει «αφωνία» στο θέμα της μεταβίβασης των μνημείων. Με αφορμή τη δήλωση της κ. Υδραίου, για την παραχώρηση αρχαιολογικών χώρων στην ΕΤΑΔ, ο Δήμαρχος Κέρκυρας Κώστας Νικολούζος δήλωσε:
 
Για ακόμη μια φορά η επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης “Κερκυραίων Δήμος” κ. Μερόπη Υδραίου, με απίστευτη προχειρότητα και αδικαιολόγητη σφοδρότητα, στρέφεται κατά της Δημοτικής Αρχής, για τη στάση της απέναντι στο θέμα της παραχώρησης των αρχαιολογικών χώρων στην ΕΤΑΔ, ή όπως αποκαλείται “Υπερταμείο”
Από την πρώτη στιγμή, που έγινε γνωστό το θέμα, ύστερα από δημοσιεύματα εκείνης της χρονικής στιγμής, υπήρξε ακαριαία αντίδραση του Δήμου, προκειμένου να αποτραπεί ένα τέτοιο ενδεχόμενο.
Με επιστολή μου στον Πρωθυπουργό και όλους τους αρμόδιους Υπουργούς (25/9/2018/ Α.Π 43414 ), ζητάω υπεύθυνη ενημέρωση για το συγκεκριμένο θέμα, ένα θέμα που για μας δεν αποτελούσε αντικείμενο συζήτησης. Στον επίλογο της επιστολής αναφέρω: Είναι προφανές ότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο, αποτελεί ευθεία προσβολή στον Κερκυραίικο Λαό. Οι προσπάθειες που όλοι καταβάλλουμε προκειμένου να βγει η χώρα μας από τη δύσκολη θέση στην οποία έχει περιέλθει, δε σημαίνει - σε καμία περίπτωση - ότι πρέπει να πουλήσουμε και τη ψυχή μας ”
Αμέσως μετά την επιστολή, συναντήθηκα με την Υφυπουργό οικονομικών κ. Παπανάτσιου, αρμόδια για το θέμα, από την οποίαν υπήρξε η διαβεβαίωση ότι οι αρχαιολογικοί χώροι και της Κέρκυρας, δεν πρόκειται να μπουν στην ΕΤΑΔ.
Ειλικρινά απορώ με την εμμονή της κ. Υδραίου να στρέφεται κατά της Δημοτικής Αρχής. Μπορεί η υποψηφιότητα της να στηρίζεται από την Ν.Δ , αυτό όμως δεν πρέπει να την ταυτίζει με την αρνητική στάση, που ασκεί αντιπολίτευση το κόμμα της.
«Ο μόνος χαμένος αγώνας είναι αυτός που δε δίνεις...” αναφέρει η κ. Υδραίου στην δήλωση της, εμείς τον δώσαμε και τον κερδίσαμε”