Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κ. Παυλίδης: Δικαίωση για τις επιδοτήσεις των παραγωγών της νότιας Κέρκυρας

Ελαιοπαραγωγοί
11 Δεκεμβρίου 2018 / 11:26

Η διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ ενημέρωσε ότι ελέγχθηκαν οι ενστάσεις και εγκρίθηκε η συντριπτική τους πλειοψηφία

ΚΕΡΚΥΡΑ. Όπως ενημερώνει με ανακοίνωσή του ο βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Παυλίδης «μετά από επικοινωνία με τη διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ ενημέρωσε, ότι η συντριπτική πλειοψηφία των παραγωγών της Νότιας Κέρκυρας δικαιώνεται και τελικά, θα πληρωθούν τις επιδοτήσεις τους, όσοι υπέβαλαν ένσταση στον Οργανισμό.

Να υπενθυμίσουμε ότι τα ελαιοκτήματα τους είχαν θεωρηθεί ότι δεν είναι καλλιεργημένα σύμφωνα με τον τηλεσκοπικό έλεγχο που είχε κάνει ο ΟΠΕΚΕΠΕ μέσω δορυφόρου. Ο έλεγχος ήταν δειγματοληπτικός και για το λόγο αυτό παρατηρήθηκε το φαινόμενο να μην λάβουν επιδότηση παραγωγοί από το Πεντάτι μέχρι τη Λευκίμμη.

Ειδικότερα, υπεβλήθησαν και ελέγχθηκαν πάνω από 1000 ενστάσεις και, σε πρόσφατη τηλεφωνική επικοινωνία, η ηγεσία του ΟΠΕΚΕΠΕ ενημέρωσε ότι ελέγχθηκαν όλες και εγκρίθηκε η συντριπτική τους πλειοψηφία. Οι δικαιωμένοι παραγωγοί θα πληρωθούν την επιδότηση στο διάστημα από τις 15 μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου, τις ημέρες δηλαδή που θα μπει στους λογαριασμούς των υπολοίπων αγροτών η δεύτερη δόση»
.