Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η διοίκηση του ΕΑΚΚ απαντάει στην Τ.Ε. ΣΕΓΑΣ για το στάδιο

Τ.Ε. ΣΕΓΑΣ
18 Μαΐου 2016 / 18:03

1) Η ανακοίνωση που εξέδωσε η Τοπική Επιτροπή Κέρκυρας του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. με αντικείμενο το Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Κέρκυρας και ειδικότερα το Εθνικό Στάδιο, κυρίως όμως η συνέντευξη που έδωσε ο Πρόεδρος της Τοπικής Επιτροπής Κέρκυρας του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. (και παράλληλα Πρόεδρος του Κερκυραϊκού Γυμναστικού Συλλόγου) κ. Μάστορας σε τοπικό τηλεοπτικό κανάλι, έχουν «εντυπωσιάσει» όσον αφορά το ύφος, και τους χαρακτηρισμούς του κ. Προέδρου του τοπικού ΣΕΓΑΣ για τη σημερινή Επιτροπή Διοίκησης του ΕΑΚΚ.

Ασφαλώς ο καθένας που κατέχει ένα θεσμικό ρόλο (και ιδιαίτερα στον Αθλητικό χώρο) κρίνεται για τον τρόπο που τον ασκεί. Ο θεσμικός ρόλος της Επιτροπή Διοίκησης του Ε.Α.Κ.Κ. θεωρούμε πως δεν μας επιτρέπει να ακολουθήσουμε ούτε να ανταποκριθούμε στο πλαίσιο ενός τέτοιου ύφους, που οδηγεί αποκλειστικά σε αδιέξοδες αντιπαραθέσεις και όχι σε δημιουργικές εξελίξεις. Οφείλουμε όμως να διευκρινίσουμε στον κ. Μάστορα αλλά και προς κάθε κατεύθυνση, πως το θεσμικό όργανο που λέγεται Ε.Δ. ΕΑΚΚ, και η υπηρεσία συνολικά, δεν επηρεάζεται με κανένα απολύτως τρόπο από «επιθέσεις». Οφείλει να έχει και έχει, τη δική της αυτοτελή εικόνα και αντίληψη, όπως και προγραμματισμό για τα θέματα που αφορούν το Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Κέρκυρας και γενικά τη λειτουργία του.
 2) Είναι πράγματι εντυπωσιακό ότι ο κ. Μάστορας εξαπέλυσε αυτού του είδους την επίθεση στην Ε.Δ. του ΕΑΚΚ, σε μια στιγμή που στην τελευταία συνεδρίαση της, Τετάρτη 11-05-2016, η Ε.Δ. είχε αποφασίσει να τον καλέσει στην επόμενη προγραμματισμένη συνεδρίαση της (για την Τετάρτη 18-05-2016), προκειμένου να συζητηθούν και με την παρουσία του θέματα του Εθνικού Σταδίου (από τις 13-05-2016, ο. κ. Μάστορας είχε ειδοποιηθεί σχετικά). 
3) Είναι γνωστό (σε όσους τουλάχιστον συμμετέχουν καθημερινά στις λειτουργίες του ΕΑΚΚ) πως η σημερινή Ε.Δ. η οποία απαρτίζεται από 14 Τακτικά και Αναπληρωματικά μέλη , για πρώτη φορά, έχει συνεχή παρουσία στη ζωή του Αθλητικού Κέντρου, συνεδριάζει τακτικά, προσπαθεί να αντιμετωπίσει και σχεδιάζει, στο μέτρο του δυνατού, την επίλυση του συσσωρευμένου όγκου των υπαρχόντων παλιών προβλημάτων και ήδη έχει αποτελέσματα. Όλοι γνωρίζουν ότι η σημερινή Ε.Δ., δεν έχει καμιά σχέση με τις παλιότερες διαλυμένες, παραιτημένες ή μονοπρόσωπες Επιτροπές Διοίκησης και προσπαθεί να κάνει όσο μπορεί καλύτερα τη δουλειά της. Είναι απορίας άξιον το γιατί ο κ. Μάστορας χαρακτηρίζει τη σημερινή Διοίκηση σαν τη «χειρότερη», προκαλεί εύλογα ερωτηματικά η σφοδρή ενόχλησή του.
4) Ο κ. Μάστορας επανέλαβε πολλές φορές ότι δεν υπάρχει κανείς υπεύθυνος στο Εθνικό Στάδιο, σε συνάρτηση με το χαρακτηρισμό για «την Ανεπαρκή, Αδιάφορη και Άσχετη με τον Αθλητισμό Επιτροπή Διοίκησης του ΕΑΚΚ». «Δικαιολογημένα» το λέει, διότι εδώ και δύο μήνες περίπου που είναι αναρτημένη ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ σε πολλά σημεία του σταδίου σίγουρα δεν το έχει επισκεφθεί, οι συνεργάτες του όμως δεν του το είπαν; Η ανακοίνωση λέει ποιοι έχουν ορισθεί υπεύθυνοι σε κάθε χώρο του ΕΑΚΚ με τα τηλέφωνά τους και για το Στάδιο είναι ο Αντιπρόεδρος του ΕΑΚΚ κ. Γιάννης Μακαντάνης. Είναι λοιπόν άσχετος , ανεπαρκής και αδιάφορος ο Αντιπρόεδρος του ΕΑΚΚ κατά τον κ. Μάστορα. Βέβαια συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο, για το σύνολο των μελών της Ε.Δ. κάτι που γνωρίζει η αθλητική κοινότητα της Κέρκυρας και όχι μόνο. Ο υπεύθυνος του Εθνικού Σταδίου που κατά τον κ. Μάστορα είναι «ανύπαρκτος», παρ’ ότι κάτοικος Λευκίμμης, βρίσκεται τακτικότατα , σχεδόν καθημερινά στο Εθνικό Στάδιο, έχοντας πλήρη εικόνα των προβλημάτων του Σταδίου. Δεν μπορούμε όμως να πούμε το ίδιο και για τον επικριτή κ. Μάστορα, του οποίου οι παρουσίες στο Στάδιο είναι σπάνιες και βέβαια η αντίληψη που έχει είναι από πληροφορίες άλλων. Υπογραμμίζουμε κ. Μάστορα, ότι ο αθλητισμός δεν ασκείται για ένα μόνον σωματείο, αλλά θα πρέπει να αγκαλιάζει όλη τη νεολαία του νησιού μας.
5) Η Ε.Δ. μετά και την πρόσφατη επίσκεψη του Γ.Γ.Α. κ. Συναδινού στο ΕΑΚΚ, κάνει τεράστιες προσπάθειες για την επίλυση των μακροχρόνιων συσσωρευμένων μικρών και μεγάλων προβλημάτων που δημιούργησαν με τις πολιτικές τους οι κυβερνήσεις πολλών δεκαετιών. Αυτών των προβλημάτων που δεν επιλύθηκαν ποτέ, παρά τις υποσχέσεις τους. Οι κριτικές είναι αναμφίβολα καλοδεχούμενες, αρκεί να είναι αντικειμενικές και να συμβάλλουν σε ένα κλίμα συνεργασίας και όχι αντιπαραθετικές -πολωτικές που το μόνο που κάνουν είναι να δυσκολεύουν την επίλυση των προβλημάτων. Η Ε.Δ. αξιοποιεί το διάλογο και θα συνεχίσει να έχει διαρκή επικοινωνία και συνεργασία με τους Αθλητικούς-κοινωνικούς φορείς και κάθε εμπλεκόμενο στα θέματα του ΕΑΚΚ, με στόχο την προώθηση και επίλυση των προβλημάτων και τη δημιουργία ενός καλύτερου δημόσιου Εθνικού Αθλητικού Κέντρου, ανοικτού στη νεολαία της Κέρκυρας, στην Αθλητική Κοινότητα, στον Κερκυραϊκό λαό.
Παράλληλα η Ε.Δ. έχοντας πλήρη κατανόηση των αρμοδιοτήτων και των ευθυνών που της έχουν δοθεί από τη Γ.Γ.Α και τον Υφυπουργό Αθλητισμού, προσπαθεί και εργάζεται ώστε η λειτουργία του αθλητικού συγκροτήματος να βασίζεται σε πνεύμα ισοτιμίας - ισοπολιτείας, και θα είναι σε μόνιμη αντίθεση με όποιες πρακτικές και ενέργειες που αποσκοπούν να την οδηγήσουν σε διαφορετικές λογικές από αυτές που προαναφέραμε ή που προσπαθούν να την πιέσουν, είτε για συλλογικά, είτε για προσωπικά οφέλη.
7) Σε ότι αφορά τα προβλήματα του Εθνικού Σταδίου η Επιτροπή Διοίκησης του ΕΑΚΚ , θα εκδώσει σύντομα ξεχωριστή αναλυτική ανακοίνωση.