Ολοκληρώνεται το Σάββατο η Ηellenic Premier League

Ολοκληρώνεται το Σάββατο η Ηellenic Premier League

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η Ελληνική Ομοσπονδία Κρίκετ στο πλαίσιο ανάπτυξης του αθλήματος παράλληλα με την προβολή της Κέρκυρας και της Ελλάδας γενικότερα

11
Οκτωβρίου / 2018

υλοποιεί για 5η συνεχόμενη χρόνια Τουρνουά Ανδρών με την ονομασία Ηellenic Premier League,  με τη συμμετοχή ερασιτεχνών αθλητών Κρίκετ τόσο από Ελλάδα όσο και από χώρες του εξωτερικού. Aν και το ενδιαφέρον για συμμετοχή αριθμητικά ξεπερνάει τα 300 άτομα, ωστόσο η δυσκολία στην διεκπεραίωση των θεωρήσεων εισόδου αποφέρει μικρότερα αλλά αξιολογήσιμα αποτελέσματα. Στο φετινό τουρνουά το οποίο διεξάγεται από 8 έως 13 Οκτωβρίου συμμετείχαν εκτός της Ελληνικής, άλλες τέσσερις ομάδες. Παράλληλα, σκοπός τέτοιων δράσεων αποτελεί η διάδοση της πνεύματος του αθλήματος, της  ιδέας της αποδοχής, της  διαφορετικότητας και η ανάδειξη του αμοιβαίου σεβασμού των διαφορετικών πολιτισμών και παραδόσεων.
Στο πλαίσιο της πολιτικής της Ομοσπονδίας για την ενίσχυση της ένταξης των μεταναστών εκπονήθηκε μελέτη η οποία έχει τεθεί υπό την επεξεργασία της Ευρωπαϊκής ένωσης, ενώ η υλοποίηση τέτοιων αθλητικών διοργανώσεων έχουν ως στόχο την ενθάρρυνση της  συμμετοχής των αλλοδαπών στον αθλητισμό, τόσο σε επίπεδο τοπικής κοινωνίας όσο και ευρύτερα. Ομάδα 21 ατόμων από την Ομοσπονδία κωφών της Ινδίας επισκέφτηκε την Κέρκυρα προκειμένου να συμμετέχει στη διοργάνωση αλλά και με προγραμματισμένη επίσκεψη στην Αθήνα ώστε να γνωρίσουν τον Ελληνικό Πολιτισμό. Φιλοξενήθηκαν στα γραφεία της Ομοσπονδίας την Τετάρτη 11/10 και στην συνέχεια περιηγηθήκαν στην πόλη.
Στη διοργάνωση συμμετέχουν επίσης ερασιτέχνες αλλοδαποί αθλητές από την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και την Κέρκυρα. Η ομάδα του Πανεπιστημίου του Καράτσι δεν κατάφερε να διεκπεραιώσει έγκαιρα τη θεώρηση εισόδου, με αποτέλεσμα να μείνει εκτός της διοργάνωσης. Οι αγώνες θα συνεχιστούν σήμερα 12/10 στο γήπεδο της Μαρίνας, ενώ το Σάββατο θα διεξαχθεί εκδήλωση απονομών στο ξενοδοχείο Ιοnian Park Hotel.

Σπύρος Πίκουλας