Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κατεβαίνω (εκτός απροόπτου) για δήμαρχος

δήμος κερκυρας
07 Σεπτεμβρίου 2018 / 10:43
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

Υπέρ της διατήρησης του ενιαίου Δήμου, ο Γιάννης Τρεπεκλής

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την πρόθεσή του να διεκδικήσει τον Δήμο επανέλαβε ο Γ. Τρεπεκλής, μιλώντας την Πέμπτη το βράδυ στο Corfu Tv. Την επομένη (Παρασκευή) ξεκαθάρισε στο enimerosi.com ότι ενδιαφέρεται να αναλάβει για τρίτη φορά (σ.σ. η πρώτη ήταν στο Δήμο Κερκυραίων όταν διαδέχθηκε τον άτυχο Αλ. Μάστορα) τη μπαγκέτα της διεύθυνσης της δημοτικής Αρχής. Η επίσημη ανακοίνωση του ενδιαφέροντος του θα γίνει σε χρόνο ευθετότερο και αφού οριστικοποιήσει τις επιδιώξεις και τις προγραμματικές θέσεις σε τίτλους, με τους συνεργάτες του. Ο ίδιος πιστεύει ότι η εξέλιξη των πραγμάτων στα δημοτικά πράγματα τον επιβεβαιώνει και δημιουργεί ανιχνεύσιμο ρεύμα υπέρ του, στην τοπική κοινωνία.
Όσον αφορά στις επιλογές της Ν.Δ., ο Γ. Τρεπεκλής είναι κατηγορηματικός λέγοντας ότι τόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρόσφατα από την Ζάκυνθο όσο και οι αρμόδιοι επιτελείς επανειλημμένα  ξεκαθάρισαν ότι, ιδιαιτέρως για τις εκλογές στον α΄βαθμό της Αυτοδιοίκησης, δεν θα δοθούν χρίσματα. Απομένει η εκδήλωση ενδιαφέροντος ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα της πολιτικής.
Του υπενθυμίσαμε την κομματική προτροπή να κατέβει ενδεχομένως στην Περιφέρεια ώστε να αποτραπεί ένας ακόμα εμφύλιος στον Δήμο σε μια σύγκρουση με τον συνδυασμό της Μερόπης Υδραίου. Επέμεινε, «δεν μ' ενδιαφέρει κάτι άλλο πέραν του Δήμου. Ο Σπύρου, ο Γκίκας δεν μου δημιούργησαν ποτέ και κανένα πρόβλημα αντιθέτως με την κ. Υδραίου που την βρήκα δυο φορές απέναντί μου. Αν δεν είναι ο Δήμος, θα πάω σπίτι μου»!
Ο Γ. Τρεπεκλής υπεραμύνεται της διατήρησης του ενιαίου Δήμου Κερκύρας, προσθέτοντας ότι τα προβλήματα γεννιούνται από το γραφειοκρατικό πλαίσιο, που ευθύνεται εν πολλοίς και για τις μεγάλες καθυστερήσεις στα έργα και η ανεπαρκής χρηματοδότηση της Αυτοδιοίκησης. Υπενθύμισε ότι οι επόμενες εκλογές θα γίνουν με απλή αναλογική, γεγονός που θα υποχρεώνει τον δήμαρχο να επιδιώκει διαρκώς ευρύτερες συναινέσεις, προκειμένου να διοικήσει, κάτι το οποίο χρειάζεται για να λειτουργήσει και τη δική του πείρα.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

Είναι ο εκδότης - διευθυντής της Ενημέρωσης. Έχει σπουδάσει και εργαστεί ως μηχανικός και ηλεκτρονικός. Δημοσιογραφεί από τις αρχές της δεκαετίας του 1980. Έχει συνεργαστεί με σχεδόν όλες τις αθηναϊκές εφημερίδες. Διετέλεσε πρόεδρος του Συνδέσμου Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων, τον οποίον υπηρέτησε και από τη θέση του γενικού γραμματέα στο δ.σ. επί οκτώ χρόνια. Πιστεύει πως η ισχυρότερη ιδιότητα του δημοσιογράφου στην ενημέρωση είναι το ενδιαφέρον του για τα κοινά και στην επικοινωνία η έντιμη και ανιδιοτελής διαμεσολάβηση.