Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Έσκαψαν τάφρο αποκλεισμού του ΧΥΤΑ στη Λευκίμμη

ΧΥΤΑ/ΧΥΤΥ
10 Απριλίου 2018 / 17:32

ΚΕΡΚΥΡΑ. «Οχυρωματικά έργα» έγιναν πασχαλιάτικα στα Μεσοράχια αποκλείοντας ουσιαστικά την πρόσβαση στην εγκατάσταση του ΧΥΤΑ/ΧΥΤΥ. Η ενέργεια υπολογίζεται ότι έγινε από τη Μ. Παρασκευή και ΄δω, ...

... που όλοι ήταν απορροφημένοι με τις θρησκευτικές τελετές και τη διαχείριση των χιλιάδων επισκεπτών. Ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Σπ. Ασπιώτης, μιλώντας το βράδυ στο δελτίο ειδήσεων του Start επιβεβαίωσε την είδηση, δίχως να μπορεί να δώσει περισσότερα στοιχεία ενώ επιφυλάχθηκε για την αντίδραση του Δήμου. Η κατάθεση μήνυσης κατ' αγνώστων, που κατατέθηκε την ίδια μέρα, απλώς προϊδεάζει το φιλοθεάμον κοινό για το τι πρόκειται να ακολουθήσει με την εκπνοή της δίμηνης εκεχειρίας με το Τεμπλόνι και την άρνηση της Λευκίμμης να δεχθεί τα συσσωρευμένα μπαλότα. 
Το χαράκωμα διανοίχθηκε με τη χρήση σκαπτικού μηχανήματος επί του δρόμου που ενώνει την εγκατάσταση με το οδικό δίκτυο και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις αποκλείεται έτσι η πρόσβαση, γεγονός που αποτρέπει την ολοκλήρωση των εργασιών διαμόρφωσης (διάνοιξης) του δρόμου, προϋπόθεση αρχικώς για την αδειοδότηση και λειτουργία.