Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ο Κ. Παυλίδης στα γραφεία του Νομ. Συλλόγου ΑΜΕΑ Κέρκυρας

ΑΜΕΑ
10 Ιουλίου 2017 / 15:49

ΚΕΡΚΥΡΑ. Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το αναπηρικό κίνημα, τόσο σε τοπικό όσο και σε πανελλαδικό επίπεδο, ενημερώθηκε ο βουλευτής Κερκύρας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Παυλίδης

κατά τη συνάντησή του με το Δ.Σ. του Νομαρχιακού Συλλόγου ΑμεΑ την περασμένη Παρασκευή (7/7). Κατά την επίσκεψή του στο Σύλλογο, η οποία διεξήχθη σε κλίμα κατανόησης και διάθεσης για συνεργασία, ο Κ. Παυλίδης συνομίλησε με τον πρόεδρό του Ανδρέα Σκούπουρα, τον αντιπρόεδρο Γιώργο Σπανό, τη γραμματέα Μάγδα Κόκκαλη και τον ταμία Δημήτρη Γραμμένο.

Τα ζητήματα που απασχόλησαν τη συνάντηση ήταν η εφαρμογή της εγκυκλίου του Υπουργείου Υγείας σχετικά για τη μηδενική συμμετοχή των ΑμεΑ στη συνταγογράφηση όλων των αναγκαίων φαρμάκων τους ανεξαρτήτως των παθήσεως τους από τους συνταγογραφούντες ιατρούς, η ισότιμη αντιμετώπιση των οδηγών αναπηρικών αμαξιδίων με επέκταση της λήξης άδειας οδήγησης έως το 70ο έτος και η προσβασιμότητα στα πλοία. Στη συνάντηση, ετέθη παράλληλα το αίτημα του αναπηρικού κινήματος της Κέρκυρας η Β’βάθμια επιτροπής ενστάσεων του ΚΕΠΑ να συνεδριάζει εντός νομού και όχι στα Ιωάννινα, επίσης η προστασία των προνοιακών επιδομάτων αναπηρίας, καθώς και η ισότιμη αντιμετώπιση του αναπηρικού κινήματος. Επίσης, η εφαρμογή της νομοθεσίας σχετικά με τη χρήση του 5% των θέσεων στάθμευσης στα δημόσια κτήρια από ΑμεΑ και η έγκαιρη εξόφληση της προμήθειας αναπηρικών αμαξιδίων και γενικά όλου των απαραίτητου εξοπλισμού.

Ο Κ. Παυλίδης ανέφερε ότι η Κυβέρνηση γνωρίζει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Άτομα με Αναπηρία και ότι, μέσα στα ασφυκτικά μημονιακά πλαίσια, καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να βελτιώσει την ποιότητα ζωής τους και να εξασφαλίσει την ισότιμη αντιμετώπισή τους. Γι’ αυτό, άλλωστε, έχει ψηφίσει από το 2015 έως και σήμερα τουλάχιστον 14 νομοθετικές ρυθμίσεις που επιλύουν χρόνια προβλήματα. Επιπλέον, αναφέρθηκε στις πρόσφατες αποφάσεις για αύξηση του ποσοστού  πλήρωσης θέσεων στο δημόσιο μέσω ΑΣΕΠ, στην έγκαιρη μηνιαία καταβολή των επιδομάτων από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο αντί διμήνου, που ίσχυε επί πολλά χρόνια από ενιαίο φορέα, όπως και στη μείωση των διοδίων για τη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου από 13 ευρώ σε 5 ευρώ, απόφαση η οποία χρόνιζε από το 2009.

Παράλληλα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύτηκε για την ανάληψη πολιτικών πρωτοβουλιών με σκοπό την εφαρμογή μέτρων που θα οδηγούν στην άρση των διακρίσεων, της περιθωριοποίησης και του αποκλεισμού των ΑμεΑ από τους τομείς της εκπαίδευσης, της εργασίας, των κοινωνικών υπηρεσιών, καθώς και των υπηρεσιών υγείας, του πολιτισμού και από την εν γένει πρόσβαση και συμμετοχή των Αναπήρων στις καθημερινές δραστηριότητες.