Δευτέρα 16.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Παξοί: Δύο ακόμη μουσικές εκδηλώσεις στο Φεστιβάλ Παξών στις 4 και 11 Σεπτεμβρίου

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΞΩΝ
01 Σεπτεμβρίου 2024 / 19:03

Στο Πρώην Δημοτικό Σχολείο Λογγού

Αρχικά, στις 04/09, στην αυλή του πρώην Δημοτικού Σχολείου Λόγγου θα πραγματοποιηθεί Ρεσιτάλ Κιθάρας και Φωνής, που τιτλοφορείται «Time Stands Still».

Συμμετέχουν οι Δημήτρης Σουκάρας (κιθάρα) - Lotte Betts-Dean (φωνή)

Ο Ελληνικής καταγωγής κιθαρίστας, Δημήτρης Σουκάρας παίζοντας ακουστική και ρομαντική κιθάρα (με ήχο που προσομοιάζει αυτόν του αναγεννησιακού λαούτου) συνοδεύει υπέροχα τη θεσπέσια φωνή της Λότε Μπετς-Ντιν, παρουσιάζοντας το Time Stands Still, ένα πρόγραμμα που βασίζεται στη μουσική του Nick Drake (1948-1974) και του John Dowland (1563-1626). Πρόκειται για δυο Λονδρέζους τραγουδοποιούς που έζησαν στην Αγγλία με διαφορά περίπου 400 ετών αλλά που και οι δυο έγραφαν δικούς τους στίχους και  τραγουδούσαν οι ίδιοι τα τραγούδια τους. Η απόσταση μπορεί χρονολογικά μα φαίνεται μεγάλη αλλά η μελαγχολία και η ποίηση των τραγουδιών τους, τους φέρνει πιο κοντά από όσο μπορεί να φανταστεί κανείς... 

Ώρα: 8 μμ

Κρατήσεις: 15€, 12€ Φίλοι των Παξών 2024

Ακολούθως, την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου και πάλι στο Πρώην Δημοτικό Σχολείο Λογγού, θα πραγματοποιηθεί Ρεσιτάλ Βιόλα ντα Γκάμπα με την Amarilis Duenas.

 

 

 

Η πολυβραβευμένη Αμαριλίς Ντουένιας, (πρόσφατα κέρδισε τον διεθνή διαγωνισμό Μπαχ – Άμπελ) μας εισαγάγει στον κόσμο της παλαιάς δυτικής μουσικής συστήνοντάς μας τη βιόλα .., ένα ιστορικό όργανο, που αποπνέει αγάπη και προκαλεί εκρήξεις αυτοσχεδιασμού.

Η Αμαριλίς θα μας παρουσιάσει ρεπερτόριο ευρείας γκάμας, από τις πρώτες συνθέσεις που γράφτηκαν για το όργανο αυτό ως τη σύγχρονη εποχή, γεφυρώνοντας τις δυο εποχές χρονικά, με έργα Γάλλων και Γερμανών συνθετών του 18ου αιώνα. Στο ρεσιτάλ αυτό δε θα παραλείψει να μας προσφέρει κι ένα έργο – έκπληξη προς τιμήν των Παξών!

Ώρα: 8 μμ

Κρατήσεις: 15€, 12€ Φίλοι των Παξών 2024

ΦΩΤΟ@ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΞΩΝ