Πέμπτη 09.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Παξών 2023

Φεστιβάλ Παξών 2023
30 Ιουνίου 2023 / 17:39

Όλες οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στην αυλή του πρώην Δημοτικού Σχολείου Λογγού

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Παξών 2023 το οποίο ξεκινά στις 09/07 και τελειώνει στις 13/09. Όλες οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στην αυλή του πρώην Δημοτικού Σχολείου Λογγού. Συγκεκριμένα το πρόγραμμα όπως δημοσιεύτηκε:

9 Ιουλίου: Συναυλία Κιθάρας με τον βιρτουόζο Φλοριάν Παλιέρ στα πλαίσια της σειράς συναυλιών «Ελληνο-Αυστριακό Μουσικό Καλοκαίρι». Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί με την υποστήριξη της Αυστριακής Πρεσβείας της Αθήνας.

9μμ στην αυλή του Πρώην Δημοτικού Σχολείου Λογγού

11 Ιουλίου: Βραδιά ποίησης και μουσικής. Το Ελληνο-Ιρλανδικό συγκρότημα HELLAS ENSEMBLE κι ο Παξινός μουσικός Ηλίας Δένδιας παρουσιάζουν τραγούδια βασισμένα στην ποίηση του βραβευμένου με Νόμπελ Ποίησης Ιρλανδού ποιητή Seamus Heaney  καθώς και του Κ.Καβάφη.

Η βραδιά θα είναι γεμάτη συμμετοχές - έκπληξη για όσους μας τιμήσουν με την παρουσία τους.

Μια παραγωγή της Kathryn Baird με την υποστήριξη του CULTURE IRELAND

9μμ στην αυλή του Πρώην Δημοτικού Σχολείου Λογγού

 

20 Ιουλίου: οι Kadinelia, το World Acoustic Duo του Θανάση Ζήκα (κιθάρα, τσαμπούνα, φωνή) και της Εύης Σεϊτανίδου (κιθάρα, τουμπάκι, φωνή) σε διαχρονικά Ελληνικά ακούσματα εμπλουτισμένα με στοιχεία ροκ και μπλουζ.

9μμ στην αυλή του Πρώην Δημοτικού Σχολείου Λογγού

 

23 Ιουλίου: Βραδιά Χορού – Η Δανάη Βελλιανίτη παρουσιάζει χορογραφίες της. Συμμετέχουν επαγγελματίες και ερασιτέχνες χορεύτριες.

Με την αιγίδα του Φεστιβάλ Παξών και της ΑΜΚΕ «Φίλοι των Παξών»

9μμ στην αυλή του Πρώην Δημοτικού Σχολείου Λογγού.

 

Αύγουστος

9 Αυγούστου: Ρεσιτάλ Κιθάρας του γνώριμού μας Μιχάλη Κονταξάκη. Δύο έργα σύγχρονων Ελλήνων συνθετών  (Λ. Κανάρη και Π. Κούκου) "συνομιλούν" με μερικές από τις δημοφιλέστερες συνθέσεις στο κιθαριστικό ρεπερτόριο. 

9μμ στην αυλή του Πρώην Δημοτικού Σχολείου Λογγού

 

10 Αυγούστου: Εγκαίνια της Ομαδικής έκθεσης Ελλήνων και ξένων ζωγράφων και φωτογράφων με θέμα: «Ζωντανά Μνημεία» 

Σπουδή από την ζωγράφο,  Jane Hodge

Αν κάποιο δημιούργημα αξίζει να χαρακτηριστεί εθνικό μνημείο, αυτό θα έπρεπε να είναι τα δέντρα. Τα δέντρα στερούνται δικαιωμάτων. Στέκουν σιωπηλά κι αδέκαστα παράγοντας μεγάθυμα το πολύτιμο για εμάς οξυγόνο, χωρίς να κάνουν διακρίσεις. Μνημειώδη μέσα στο ξύλινο περίβλημα των κορμών τους δυστυχώς απέχουν πολύ από την αναγνώριση του μνημειακού τους χαρακτήρα. Η επικέντρωσή μας στα ιστορικά γεγονότα μας έχει εμποδίσει να εντοπίσουμε τους αληθινούς ήρωες.

Η έκθεση «Τα Ζωντανά Μνημεία» επιχειρεί να εμφυσήσει την κουλτούρα της φροντίδας προς το περιβάλλον, να ανάψει την σπίθα του ενδιαφέροντος για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος του μικρού μας νησιού του Ιονίου, που απειλείται αδυσώπητα. Η έκθεση φιλοδοξεί να σηματοδοτήσει, να εντοπίσει, να καταγράψει όλα αυτά τα μνημεία της Παξινής φύσης, τις αιωνόβιες ελιές μας και να προσκαλέσει καλλιτέχνες, συνθέτες, συγγραφείς και περφόρμερ να εμπνευστούν και να παρουσιάσουν έργα με επίκεντρο τα δέντρα. Οι καλλιτέχνες καλούνται να συνομιλήσουν  με τους σιωπηλούς γίγαντες των οποίων η υπομονή, η επιμονή και ευαισθησία ερμηνεύονται ως πρόκληση ενώ ταυτόχρονα στοχεύουν στην επανατοποθέτηση της ιδέας της ανθρώπινης δραστηριότητας σε σχέση με τα άλλα έμβια όντα του πλανήτη μας.

Επιμελήτρια Έκθεσης:  Alessandra Pace 

Με την ευγενική υποστήριξη της Γκαλερί Chris Boicos Fine Arts

Με την υποστήριξη της Chris Boicos Fine Arts Gallery

8μμ Στην αίθουσα του Πρώην Δημοτικού Σχολείου Λογγού – Διάρκεια έκθεσης ως 3/09

 

13 Αυγούστου: Παρουσίαση Τραγουδιών και σκοπών των χωριών της Λευκίμμης σε αυθεντικές εκτελέσεις, με τους Κωνσταντίνο Πετρίδη,  Χρήστο Ζάχο, Κώστα Κωστούλα.

 

23 Αυγούστου: Ρεσιτάλ με έργα για βιολί για πιάνο: «Οι τέσσερις γαλλικές σονάτες για βιολί και πιάνο».  Τέσσερα αριστουργήματα του ρεπερτορίου για βιολί και πιάνο με τις σονάτες τεσσάρων σημαντικών Γάλλων συνθετών (Debussy, Ravel, SaintSaens, Poulenc) με τον Ιάσωνα Κεραμείδη (σολίστ βιολιού, κοντσερτίνο της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Μονάχου) και τον Απόστολο Παληό (σολίστ πιάνου, διδάσκων Μουσικής Ερμηνείας και Πιανιστικής Εκτέλεσης στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του ΕΚΠΑ). 

Σεπτέμβριος

13 Σεπτεμβρίου: «Κρυμμένος Θησαυρός: Η πρωτοποριακή Μουσική Δωματίου του Μίκη Θεοδωράκη» Η  Gail Holst –Warhaft ποιήτρια, μεταφράστρια, μουσικός, και πρώην καθηγήτρια συγκριτικής λογοτεχνίας στο Τμήμα Κλασσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Cornell, συνεργάτης και φίλη του συνθέτη από τη δεκαετία του ΄70 μας αποκαλύπτει λεπτομέρειες της συνθετικής του πορείας στις αρχές της μέσα στο κάδρο της πολυτάραχης ζωής του, ενώ το Κουαρτέτο Εγχόρδων Αθηνών (Απόλλων Γραμματικόπους-βιολί, Παναγιώτης Τζιώτης – βιολί, Αγγέλα Γιαννάκη –βιόλα,  Ισίδωρος Σιδέρης –τσέλο), όλοι μουσικοί της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών αποτυπώνουν σε νότες το πρωτοπόρο έργο του.

Περισσότερες πληροφορίες και εισιτήρια στην ιστοσελίδα του Φεστιβάλ www.paxosfestival.com και https://www.friendsofpaxos.info/                                                                        

Και στην σελίδα του Φεστιβάλ στο Fb: www.facebook.com/paxosmusicfestival

Εισιτήρια on line και στην είσοδο πριν κάθε συναυλία. Τηλ. Επικοινωνίας: 0030 6944633123

ΦΩΤΟ@ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΞΩΝ