Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

"Ο αδελφός μου ο Αμαντέους" στο Δημοτικό Θέατρο Κέρκυρας

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ
04 Απριλίου 2024 / 14:12
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Για δύο παραστάσεις στις 10 και 11 Απριλίου

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μετά τις sold out παραστάσεις στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης έρχεται στη Κέρκυρα  στο Δημοτικό Θέατρο την Τετάρτη  10 & Πέμπτη 11 Απριλίου  στο Δημοτικό Θέατρο  Κέρκυρας η θεατρική παράσταση «Ο αδελφός μου ο Αμαντέους», του Μηνά Βιντιάδη

 «Δεξιοτέχνης, ταλέντο, διάνοια, παιδί θαύμα». Με αυτές τις λέξεις υμνούσαν στη δεκαετία του 1760 ένα μέλος της οικογένειας των Μότσαρτ. Όχι τον Βόλφγκανγκ Αμαντέους, αλλά την αδελφή του Νάνερλ Μότσαρτ. Έχει αποδειχτεί ότι πάνω στις δικές της παρτιτούρες έμαθε μουσική ένας από τους κορυφαίους μουσουργούς,  τη στιγμή που και η ίδια θεωρούνταν μια από τις καλύτερες πιανίστριες της Ευρώπης. Μαζί όργωσαν ολόκληρη την Ευρώπη και γνώρισαν την αποθέωση ως «παιδιά θαύματα». Μέχρι τη χρονιά που η Νάρνελ έκλεισε τα δεκαοκτώ της χρόνια. Σύμφωνα με τα ήθη της εποχής ήταν πλέον σε ηλικία γάμου. Έτσι αυτή η σπουδαία μουσικός πέρασε στο περιθώριο...

 Τα παιδικά χρόνια του Αμαντέους και της Νάνερλ, η ανέλιξη τους, η σχέση  με τον πατέρα τους, θα παρασταθούν σ’ έναν αρμονικό συνδυασμό Θεάτρου και Μουσικής με τις μελωδίες του Μότσαρτ στο πιάνο από τον Διονύση Μαλλούχο.

Μια μουσικο-θεατρική σκηνική περιπέτεια, που μιλά για ακυρωμένες επιθυμίες, αδελφικές σχέσεις, το «ταλέντο» και τη καλλιτεχνική υπεροψία, τον έρωτα και τη μοναξιά. Μια βαθιά ανθρώπινη ιστορία, γνωστή σε ελάχιστους, που αφορά όλους τους ανθρώπους, από την εφηβεία έως την τρίτη ηλικία.

Συντελεστές

Κείμενο: Μηνάς Βιντιάδης

Σκηνοθεσία- Δραματουργική Επεξεργασία- Φωτισμοί: Βάνα Πεφάνη

Ηθοποιοί: Πέμη Ζούνη, Έλιο- Φοίβος Μπεϊκο

Στο πιάνο: Διονύσης Μαλούχος

Βοηθός Σκηνοθέτις: Ντέπυ Πάγκα

Σκηνικά- Κοστούμια: Γιώργος Λυντζέρης

Πρωτότυπη μουσική- ήχοι: Orestis

Video art/trailer: Νίκος Γιαβρόπουλος

Κινησιολογία: Κυριάκος Κοσμίδης

Επικοινωνία- Δημόσιες Σχέσεις: Νταίζη Λεμπέση

Φωτογραφίες: Γιώτα Εφρεμίδου

Hair Design: Κωνσταντίνος Σαββάκης

 

Πληροφορίες για την παράσταση

10-11 Απριλίου στις 21:00 στο Δημοτικό Θέατρο Κέρκυρας

Προπώληση εισιτηρίων στο ticketbox (Ευγενίου Βουλγάρεως & Μοντσενίγου)   και στο more.com by viva

Πληροφορίες- κρατήσεις: 2310-842509 & 6936-915422

ΦΩΤΟ@ ΒΕΤΑ ΚΕΛΕΣΗ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Βασίλης Πανταζόπουλος είναι απόφοιτος του τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Ρόδος), με ειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις. Επιπλέον, είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου από το Πανεπιστήμιο του Reading στις Στρατηγικές Σπουδές.