Πέμπτη 09.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Απολαυστική η συναυλία «Οι νέοι της Όπερας» στον Κήπο του Λαού

Οι νέοι της Όπερας
02 Σεπτεμβρίου 2023 / 17:07

Ο τίτλος της εκδήλωσης ήταν μία σύνδεση με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (ΕΛΣ)

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η συναυλία «Οι Νέοι της Όπερας»  πραγματοποιήθηκε χθες (01/09) στον Κήπο του Λαού, στο πλαίσιο του 2ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κέρκυρας. Η μεσόφωνος Άννα Τσελίκα, ο μπασοβαρύτονος Γιώργος Παπαδημητρίου, ο τενόρος Χρήστος Δεληζωνάς και η σοπράνο Ελένη Κομνή –τέσσερις σολίστ με πλούσια βιογραφικά- παρουσίασαν έργα του κλασικού λυρικού ρεπερτορίου, συνοδευόμενοι από τον διακεκριμένο πιανίστα Σπύρο Σουλαδάκη.

Ο τίτλος της εκδήλωσης ήταν μία σύνδεση με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (ΕΛΣ), το οποίο έδωσε στους τέσσερις σολίστ την ευκαιρία να κάνουν τα πρώτα επαγγελματικά τους βήματα στο χώρο του λυρικού θεάτρου. Στη συναυλία παρευρέθηκε μεταξύ άλλων στελεχών του δήμου και της περιφέρειας, η δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας Μερόπη Υδραίου, η οποία συνεχάρη τους μουσικούς στο τέλος της βραδιάς.

Ενδεικτικά, όσον αφορά το πρόγραμμα, είχαμε την ευκαιρία να ακούσουμε μέρη από την Carmen του G. Bizet, τη Norma του V. Bellini, την Bohème του G. Puccini, το Rigoletto του G. Verdi αλλά και κομμάτια από άλλα σπουδαία οπερατικά έργα. Ακούστηκαν επίσης μέρη των W.A. Mozart, C. Saint-Saëns, G. Rossini και M. Glinka.

Οι ερμηνείες των σολίστ υπήρξαν εξαιρετικές και η συνοδεία του πιάνου άψογη. Επιπλέον η επιλογή του χώρου ήταν ιδανική για το χαρακτήρα και την ατμόσφαιρα της συναυλίας.

Ήταν μια όμορφη βραδιά στον Κήπο του Λαού και οι θεατές έδειξαν έμπρακτα πως την απόλαυσαν. Από το χειροκρότημα και τα σχόλια στο τέλος της εκδήλωσης, έγινε αντιληπτό πως το κοινό της Κέρκυρας προσδοκά και άλλες τέτοιες συναυλίες.