Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Οι «Ανερχόμενοι Αστέρες» στο Duomo

ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
07 Nov 2023 / 17:53
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2023 στις 20:00

ΚΕΡΚΥΡΑ. Οι «Ανερχόμενοι Αστέρες» έρχονται στο Διεθνές Φεστιβάλ Κέρκυρας. Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να τους απολαύσει την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2023 στις 20:00 στον Ιερό Καθολικό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Ιακώβου και Χριστοφόρου. Δύο εξαιρετικά εντυπωσιακά έργα μουσικής δωματίου για πιάνο, βιολί και τσέλο, γραμμένα από δύο εξέχοντες γερμανούς συνθέτες, τον Mendelssohn και τον Brahms, που με τη μουσική τους έχουν σημαδέψει το ρομαντικό ρεπερτόριο.

Το πιάνο τρίο του F. Mendelssohn σε ρε ελάσσονα, γράφτηκε το 1839 και στην τελική του μορφή χαρακτηρίστηκε από τον Ρ. Σούμαν ως ένα αριστούργημα της εποχής. Είναι ένα από τα πιο δημοφιλή έργα μουσικής δωματίου του συνθέτη και μαζί με το οκτέτο του για έγχορδα op.20, έχουν αναγνωριστεί ως και τα σπουδαιότερα.

Στο πιάνο τρίο του J. Brahms σε σι μείζονα, ένας απαλός μουσικός διαλογισμός που ξεκινάει αρχικά επικεντρωμένος στο πιάνο, ακολουθείται από έναν αιθέριο σχολιασμό των εγχόρδων. Το κεντρικό μέρος του έργου με την τριμερή φόρμα, συγκεντρώνεται μέσα σε ένα τρυφερό, μελαγχολικό τραγούδι πρώτα από το τσέλο και μετά από το πιάνο και το βιολί σε μουσικά αποσπάσματα που έχουν άκουσμα ζοφερό, ακόμα και στοιχειωμένο.

Το έργο ολοκληρώθηκε το 1854, όταν ο Brahms  ήταν μόλις 20 ετών.  

Συντελεστές

Πιάνο: Itamar Carmeli

Βιολί: Γιώργος Μπάνος

Tσέλο: Constantin Heise

ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.