Πέμπτη 09.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η πολιτιστική ατζέντα της εβδομάδας (28/08-03/09)

Πολιτιστική αντζέντα
28 Αυγούστου 2023 / 10:51

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με δύο πολύ ενδιαφέρουσες εκθέσεις, ξεκινά αυτή η τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου στην Κέρκυρα.

Σήμερα (28/08) εγκαινιάζεται στο Λατινικό Παρεκκλήσι του Παλαιού Φρουρίου η έκθεση ιστορικών τεκμηρίων της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κέρκυρας με τίτλο «1923-Η ελληνοϊταλική κρίση και το επεισόδιο της Κέρκυρας». Πρόκειται για μια έκθεση η οποία μέσα από αρχειακό υλικό όπως φωτογραφίες, αποκόμματα εφημερίδων, διπλωματικά έγγραφα και χαρακτική αφηγείται στον επισκέπτη το επεισόδιο της κατάληψης του νησιού το 1923 από τους Ιταλούς και εξερευνά περαιτέρω τα διπλωματικά τεκταινόμενα της εποχής. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν στις 20.00 και θα τα πλαισιώσει η Παλαιά Φιλαρμονική, υπό τη διεύθυνση του υπαρχιμουσικού Σπύρου Κακαρούγκα.

Επιπλέον σήμερα (28/08) εγκαινιάζεται στην Κερκυραϊκή Πινακοθήκη, η ομαδική έκθεση ζωγραφικής μικρών μαθητών της Σπυριδούλας Ζάχου. Έργα μαθητών του δημοτικού γεμάτα φαντασία, θα παρουσιαστούν στην αίθουσα περιοδικών εκθέσεων της Κερκυραϊκής Πινακοθήκης. Τα εγκαίνια είναι στις 20.00 και η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου.

Στο πλαίσιο των εργασιών του επιστημονικού προγράμματος CORFU2023, του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Θετικών Επιστημών και Εφαρμογών, θα λάβει χώρα η πρώτη παράλληλη πολιτιστική εκδήλωση από τη Χορωδία San Giacomo την Τριτή 29/08. Στο χώρο του Μουσείου Παλαιόπολης, στις 20.00.

Την Πέμπτη (31/08) ο βίος και η πολιτεία του Παναγιώτη Ποταγού, ενός από τους πιο σημαντικούς Έλληνες περιηγητές, παρουσιάζεται με τη μορφή μιας θεατρικής παράστασης στην κεντρική πλατεία των Νυμφών.  Η παράσταση-αφιέρωμα είναι μια συνεργασία του ΔΗΠΕΘΕ Κέρκυρας με τον Σύλλογο Πελοποννησίων Κέρκυρας «Ο Μωριάς» και γίνεται υπό την αιγίδα του Δήμου Β. Κέρκυρας. Το έργο βασίστηκε στην ερευνητική εργασία του Νικόλαου Μάμαλου, την οποία σκηνοθέτησε και επεξεργάστηκε δραματουργικά ο Σπύρος Σουρβίνος. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό και η ώρα έναρξης είναι στις 20.15.

Τέλος, ο Σεπτέμβρης ξεκινά όμορφα με την συναυλία «Οι νέοι της Όπερας», η οποία διεξάγεται στα πλαίσια του Διεθνούς Φεστιβάλ Κέρκυρας την Παρασκευή (01/09). Πέντε νέοι καλλιτέχνες θα παρουσιάσουν άριες και ανσάμπλ του κλασικού λυρικού ρεπερτορίου. Στον Κήπο του Λαού, στις 21.00.