Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές - Ζωγραφίζοντας την Άνοιξη

Μουσείο Ασιατικής Τέχνης
23 Μαΐου 2023 / 18:06
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Παρασκευή 26 & Σάββατο 27 Μαΐου 2023

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το Μουσείο Ασιατικής Τέχνης Κέρκυρας συμμετέχει στη δράση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές» με τη διοργάνωση μιας ιδιαίτερης δραστηριότητας, που απευθύνεται στο ευρύ κοινό και τη μαθητική κοινότητα.

Το θέμα της φετινής πράσινης διαδρομής είναι τα διακοσμητικά μοτίβα των ασιατικών εκθεμάτων του Μουσείου. Οι συμμετέχοντες λαμβάνουνστην είσοδο ενημερωτικό φυλλάδιο με τις απαραίτητες οδηγίες, για να ακολουθήσουν την προσχεδιασμένη διαδρομή στις αίθουσες του Μουσείου και να παρατηρήσουν τον φυτικό διάκοσμο στα μοτίβα των επιλεγμένων εκθεμάτων, που έχουν επισημανθεί κατάλληλα, ώστε να αποτελέσουν αντικείμενα παρατήρησης.

Ακολουθώντας τις οδηγίες του φυλλαδίου οι επισκέπτες καλούνται να εντοπίσουν στα επιλεγμένα εκθέματα τα μοτίβα που απεικονίζουν διάφορα είδη του φυτικού διακόσμου και να παρατηρήσουν τις λεπτομέρειές τους. Στο τέλος της διαδρομής οι συμμετέχοντες καλούνται να αποτυπώσουν στο χαρτί με τα υλικά που θα έχουν προμηθευτεί από εμάς τον δικό τους ανθικό διάκοσμο μέσα στα όρια ενός περιγράμματος «πορσελάνης».

Χρησιμοποιώντας τη σχετική εφαρμογή σάρωσης QR Code, οι συμμετέχοντες μπορούν αν θέλουν να ανεβάσουν μια φωτογραφία της καλλιτεχνικής τους δημιουργίας στα κοινωνικά δίκτυα του Μουσείου μας.

Γενική επιμέλεια:

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΖΕΡΝΙΩΤΗ CMG, Διευθύντρια του Μουσείου Ασιατικής Τέχνης Κέρκυρας.

Συντονισμός:  Παναγιώτα Βασιλειάδου, Μουσειοπαιδαγωγός, Μιχάλης Τριβυζάς, Χριστίνα Πανέρα, Αρχαιολόγοι.

Τηλέφωνο: 26610 30443/εσωτ.12.

* Η είσοδος για το κοινό που θα συμμετάσχει στη δράση είναι ελεύθερη.

ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.